Сезонът в Бундеслигата върви много добре за българския национал Илия

...
Сезонът в Бундеслигата върви много добре за българския национал Илия
Коментари Харесай

Бум за Груев в Германия, втори е по пасове

Сезонът в Бундеслигата върви доста добре за българския национал Илия Груев, а следващо удостоверение за това е в действителност впечатляващо достижение.

След 9 минали кръга 22-годишният халф на Вердер е номер 2 по акуратност на пасовете във футболния хайлайф на Германия, това демонстрира статистиката на изданието „ ligainsider.de “.

Груев е взел присъединяване в 8 от срещите на бременци. В тях 168 от отправените от него 181 паса са достигнали получатела си. Това прави 92,8 % от подаванията на българското момче за общо 392 мин на терена.

Над него в класацията е единствено бранителят на Борусия (Мьонхенгладбах) Нико Елведи. Швейцарецът също досега е с 8 мача. В тях има 522 паса, а точните са 487, или 93,3 %. Общо в игра Елведи е бил 704 мин.

Топ 3 добавя закупеният от Байерн за 67 милиона евро от Ювентус защитник Матайс де Лихт. Отново в 8 срещи подаванията на нидерландеца са 459, а 425 са достигнали задачата си, или 92,6 % за 539 мин.

При пободна статистика резонно челните места се заемат най-вече от бранители, които подават главно на къси дистанции и доста внимават да не сгафят.

Интересното е, че Груев, който номинално е отбранителен полузащитник, в последните 3 мача на “Вердер ” се изявява в непривична за него роля. Наставникът Оле Вернер реши да го употребява като нападателен халф, въпреки и с едно мислено, в посока подсигуряване.

“Срещу мощни тимове ни оказа помощ това, че на този пост посредством него имаме футболист с възприятие за баланс, който като по-скоро отбранителен състезател не пробва незабавно да пуска топки в дълбочина ”, споделя Вернер.

Неминуемо стремежът на Груев към сигурност спомага за достижението му при точността на подаванията.

Това обаче не попречи в Германия да го нарекат машина за пасове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР