Сезонът на ябълковия сайдер предизвиква подновен интерес към дългогодишна тенденция

...
Сезонът на ябълковия сайдер предизвиква подновен интерес към дългогодишна тенденция
Коментари Харесай

Шотове с ябълков оцет и дъвки обещават здраве на червата и други ползи. Вярно ли е?

Сезонът на ябълковия сайдер провокира възобновен интерес към дългогодишна наклонност за уелнес: ябълков оцет.

От изявления в обществените медии, възхваляващи хипотетичните изгоди от пиенето на пикантната ферментирала течност до смолисто форми, предлагани на пазара като здравословни добавки, поддръжниците споделят, че може да помогне за всичко - от здравето на кожата до здравето на червата и даже загуба на тегло.

Но какъв брой потребен е той за нашето здраве в реалност?

някои киселини, които могат да убият нездравословните бактерии, и естествени пробиотици, които могат да насърчат здравето на червата, само че изследванията за действителната степен на тези евентуални изгоди са към момента е належащо.

Малки изследвания също изследват резултата на ябълковия оцет върху кръвната захар.

„ Що се отнася до другите изгоди, той може да бъде потребен за понижаване на реакцията на кръвната захар, когато се приема със или след храна ", изяснява Лигос.

Други се обръщат към ябълковия оцет не за вътрешна приложимост, а за външна — употребяват течността за грижа за кожата и скалпа.

Въпреки че липсват проучвания в тази област, доктор Азза Халим, доктор и сертифициран анестезиолог, споделя, че ябълковият оцет съдържа голям брой детайли, които могат да оказват помощ при избрани кожни проблеми.

„ Киселият темперамент на ябълковия оцет оказва помощ за възобновяване на естественото рН на кожата, с цел да се понижи възпалението. Той също по този начин съдържа алфа хидрокси киселина и антиоксиданти, които всички оказват помощ за ексфолирането, озаряването и изглаждането на кожата “, споделя тя, добавяйки антибактериалните и противогъбични свойства свойствата също могат да оказват помощ за „ балансирането на рН на скалпа, с цел да се предотврати пърхот и други натрупвания на скалпа, защото огромна част от положенията на скалпа са несъразмерен напредък на дрожди заради дисбаланс на рН. “

Но не бързайте да включвате го във вашата рутина за кожата без насоки или тест с лейкопласт,  казва тя, защото някои хора с сензитивна кожа може да развият неспокойствие.

Правила и забрани при потреблението на ябълков оцет

Ако мислите да опитате ябълков оцет в диетата си, специалистите имат някои значими препоръки, които би трябвало да имате поради.

Първо, не се предлага да го приемате независимо като удар.

„ Винаги го разреждайте “, споделя Лигос. „ Той е кисел и може да аргументи проблеми със зъбния гланц или лигавицата на хранопровода. “

Пиенето му напряко може също да раздразни стомашната ви лигавица, споделя Халим, което би имало противоположен резултат за някой, който желае да поддържа червата си микробиом със здравословните бактерии, които съдържа.

Какво ще кажете за гумените версии?

Ligos предизвестява против известните — и скъпи — гумени добавки, както заради липса на контролиране към добавките, по този начин и заради евентуално по-ниска резултатност.

" Дупките също са известни с това, че имат по-ниски равнища на асимилиране, тъй че за множеството хора просто бих предложила да употребяват същинския оцет ", предлага тя.

Дупките може също да съдържат добавени захари и има неустановеност дали те оферират тъкмо дозиране, прибавя Халим.

„ Въпреки че би било комфортно да имаме гумена версия и да не се постанова да смесваме или разреждаме – до момента в който нямаме повече данни, е мъчно да се каже какво количество в действителност има в дъвките, " тя споделя.

И до момента в който по-добрият усет е това, което кара доста консуматори да протягат ръка към гумите, Ligos споделя, че има способи да се включи течната форма по способи, които са малко по-апетитни от елементарното разреждане с вода.

< p> „ Можете да го добавите към чай, да го употребявате в дресинг или марината или да готвите с него в същинското си хранене “, предлага тя.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР