Сезонът на настинките е времето, когато приемаме за съвсем естествено

...
Сезонът на настинките е времето, когато приемаме за съвсем естествено
Коментари Харесай

Грипът, първите симптоми и как да се лекуваме правилно

Сезонът на настинките е времето, когато одобряваме за напълно естествено да ни тече носът, да покашляме настойчиво най-малко няколко седмици и видимо да пренебрегваме общата изнемощялост на организма си. С малко твърдоглавие, няколко естествени " медикамента " и тактика може да се оправим елементарно с грипа и настинката.

Мерки при първи признаци

Как ще се развие вирусната зараза зависи от първите 24 часа след заразяването. Щом усетим първите признаци, най-добре да вземем бързи ограничения, а те могат да са естествени: сушен или сироп от бъз, богат на флавоноиди, гъби рейши (естествен имуностимулант) и ударна доза витамин С.

Почистване на дихателните пътища

Най-простото промиване с физиологичен разтвор ще свърши работа, стига да го вършим постоянно. Инхалациите с етерични масла от евкалипт, розмарин и лимонова трева също работят благотворно.

Вода и сън

Дори да не сме заболели знаем, че достатъчният сън и положителната хидратация въздействат добре на здравето. Същото важи в двойна доза по време на настинки и грип.

Антибиотици в краен случай

Те не лекуват грипа, а следствията от него като пневмонии и ушни инфекции. Ако си ги разрешаваме за елементарни настинки, те потискат имунната система и водят до гъбични инфекции.

Великият манипулатор

Превенция

В най-хубавия случай няма да си позволим да се разболеем, в случай че съблюдаваме обикновена хигиена. Честото миене на ръцете, избягването на пространства с прекомерно доста хора през " грипния сезон ", разчистване на повърхностите, които допираме най-често са главните способи да създадем това.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР