Сезонът на клей през тазгодишната тенис кампания ни предложи немалко

...
Сезонът на клей през тазгодишната тенис кампания ни предложи немалко
Коментари Харесай

Схемата на Ролан Гарос: Алкарас и Джокович в една и съща половина; късметът бе с Медведев

Сезонът на клей през тазгодишната тенис акция ни предложи значително изненади в най-големите съревнования на червени кортове, откакто видяхме трима разнообразни първенци на всеки от Мастърс 1000 шампионатите и въпреки триумфът на Карлос Алкарас в Мадрид да беше привидно предстоящ, то Даниил Медведев и Андрей Рубльов сервираха сензациите в Монте Карло и в Рим. По-нискоранкираният от двамата руснаци на надпреварата в Княжеството най-сетне съумя да завоюва по този начин бленуваната си дебютна купа от сходен сан, до момента в който във Вечния град станахме очевидци на нещо привидно немислимо, откакто някогашният номер едно Медведев, който неведнъж е заявявал, че ненавижда клея като настилка, извървя пътя до трофея в италианската столица, постигайки победи над Стефанос Циципас и Холгер Руне.

Новак Джокович пък в същото време по този начин и не ни разкри цялостния си капацитет на алено, като биваше малтретиран от контузия в региона на лакътя, която оказа своето отрицателно въздействие върху представянето на сърбина и след разочароващите му резултати, то той се раздели със статута си на първа ракета на планетата. По този метод Алкарас още веднъж седна на трона в класацията на АТР, с помощта на отбраната на купите си в Барселона и в Мадрид, с което си подсигурява комфорта да е в ролята на топ подложен за Ролан Гарос, който следва да постави самобитният завършек на клей сезона.

До началото на Откритото състезание на Франция, което ще бъде обещано в неделя, ни разделят към този момент по-малко от 72 часа, като жребият за конкуренцията беше изтеглен през днешния ден и несъмнено огромната липса е тази на 14-кратния притежател на трофея в Париж - Рафаел Надал, който за първи път от 2004-та година насам няма да вземе присъединяване на шампионата. Карлос Алкарас пък се трансформира в най-младият тенисист през сегашния век, който ще е топ подложен на съревнование от Големия шлем, като в спор за позицията на международен номер едно ще следим точно младия испанец, както и Новак Джокович и Даниил Медведев, а самият чоп ни е подготвил повече от вълнуващи конфликти още в ранните кръгове и в този момент дано да разгледаме пътя към оценката на огромните любимци в Града на любовта.

Схемата се оглавява от Карлос Алкарас, който ще започва с привидно рутинно тестване, срещайки квалификант или " благополучен губещ " в откриващия си мач. Във втория стадий ибериецът ще премери сили с един всред Таро Даниел и Кристофър О`Конъл, които вероятно не вещаят проблеми за международния номер едно, като след това първият подложен тенисист на пътя на първенеца от US Open се явява Денис Шаповалов, който се намира надалеч от най-хубавите си дни на корта, само че в никакъв случай не трябва да бъде подценяван. Успех за Карлитос над канадеца ще го изпрати измежду топ 16 в надпреварата, където по всяка възможност ще станем очевидци на повтаряне на финалите от Буенос Айрес и Рио по-рано тази година, когато младежът и Камерън Нори си размениха по една победа, но за задачата 14-ият подложен ще би трябвало да надделее над Лоренцо Музети. Място на четвъртфиналите за Алкарас пък би означавало евентуален суперсблъсък сред него и някогашния финалист в шампионата Стефанос Циципас, чийто максимален противник за място измежду най-хубавите осем в шампионата е представителят на топ 10 Феликс Оже-Алиасим.

Най-голямата вест от жребия пък е попадането на Новак Джокович в половината на Алкарас, като двамата биха могли да се срещнат на полуфиналите и дълго чаканият край посред им още веднъж се отсрочва. Сърбинът ще започва с очевидно скромен противник в лицето на Александър Ковачевич, като във втория кръг го чака спечелилият всред Мартин Фучович и участващия с " уайлд кард " Юго Грение. Още в третия кръг обаче двукратният първенец на Ролан Гарос ще има първи привидно сериозен тест, откакто ще срещне 29-ия подложен Алехандро Давидович Фокина или пък една от младите домашен очаквания Артур Фис и Лука ван Аше, като измежду опциите още е и някогашният полуфиналист Марко Чекинато, който през 2018-а надделя точно досегашния номер едно, с цел да направи приказката в Париж си действителност. Жребият отреди на Джокович на осминафиналите да се изправи съгласно предварителните прогнози против Хуберт Хуркач, като при нова победа и класиране за финалната осмица в конкуренцията, то евентуално един всред Андрей Рубльов, Карен Хачанов и първенецът от 2015-а Стан Вавринка ще разделя сърбина от възможния конфликт на полуфиналните сред него и Алкарас.

Актуалният финалист от Ролан Гарос - Каспър Рууд, пък предвожда третата четвъртина, като в откриващия си дуел международният номер 4 ще има привидно лесната задача да срещне квалификант, до момента в който във втория стадий ще премери сили с Александър Бублик или състезател, минал пресявките. Следващото тестване на пътя на норвежеца се явява 25-ият подложен Ботик ван де Зандсхулп, до момента в който в опит да се класира за четвъртфиналите ще би трябвало да преодолее някого всред Томи Пол и Ян-Ленард Щруф, който не стопира да впечатлява от старта на клей сезона и към този момент надделя скандинавеца на шампионата в Монте Карло. В тази четвърт място още откри и Холгер Руне, който не стопира да прогресира в развиването си и ще би трябвало да премине през Миомир Кецманович, Франсиско Серундоло и Тейлър Фриц, с цел да станем очевидци на повтаряне на четвъртфинала от миналогодишния Ролан Гарос сред него и Рууд.

Водач в най-долната част на схемата е първенецът от Рим - Даниил Медведев, който ще открие акцията си против квалификант или " благополучен губещ ", преди във втория кръг да срещне Гидо Пея или Куентен Алис. Първият подложен противник на пътя на руснака в конкуренцията се явява Йошихито Нишиока и при триумф над " самурая ", то носителят на пет АТР трофея през 2023-та година ще се изправи против Алекс де Минор, Борна Чорич или пък двукратния финалист Доминик Тийм. В спор за място на дебютен полуфинал на Ролан Гарос някогашният номер едно ще би трябвало по всяка възможност, ако не забележим изненада, да преодолее някого всред останалите сложени тенисисти в неговата четвърт, а точно Франсис Тиафо, Александър Зверев, който надделя към този момент на три пъти през сезона, Яник Синер и родната ни първа ракета Григор Димитров, който ще срещне квалификант на старта.

Целия чоп за Ролан Гарос можете да разгледате тук:

Men`s Singles draw at Roland Garros:
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР