Сейшелската котка е интересна като вариант за мъркащ домашен любимец.

...
Сейшелската котка е интересна като вариант за мъркащ домашен любимец.
Коментари Харесай

Хранене на сейшелска котка

Сейшелската котка е забавна като вид за мъркащ домакински любим. Тя не покрива визията за мързеливо пухкаво творение, което прекарва съвсем цялото си време в сън на дивана.

Сейшелската котка е по-енергична от множеството породи и е много пъргава, сходно на сиамската си родственик. С нея стопанина постоянно е нащрек - като се стартира с характера и държанието на сейшелката, и се стигне до нейното меню.

С какво да храним сейшелска котка?

Нужна е уравновесена и разнообразна диета, както се предлага при всички породисти животни. Сейшелските питомци обаче има с какво да изненадат стопанина си в това направление на грижата към тях. Те обичат млечните артикули. Затова е добре да им се дават кефир, извара, а също и заквасена сметана.

Котката е див звяр и обича месо. Това го знае всеки и съветът нормално е да се свари някакво постно месо за дневната диета. Сейшелската котка обаче харесва суровите месни артикули. Най-подходящо за задачата е пилешкото. Задължително обаче би трябвало да се нареже на ситно. Ако стопанинът има подозрение в качеството на месото или просто желае да се презастрахова, може преди нарязването да попари месото с вряла вода, с цел да отстрани всяка опция за заразяване на домашния любим с бактерии. Това е добре да се прави с всяко замразено месо, прясното домашно птиче месо е по-безопасно.

Повечето домашни котки, породисти или не, обичат сухата храна. За сейшелската котка това не е най-хубавият избор. Ако ще им се дава консервиран фабрично създаден фураж, би трябвало да е супер премиум клас. Храненето с естествена храна при тази порода въпреки всичко е за предпочитане. Затова сейшелските котки се предлагат на хора с повече свободно време за домашния любим. Това се отнася освен до заниманията с котето, само че и до неговото хранене.

Важно внимание би трябвало да се отдели на водата за домашния любим. Не е задоволително единствено да има вода в купата и денонощен достъп до нея. Сейшелската домашна другарка се нуждае от постоянно прясна вода. Смяната на наличието на купичката би трябвало да става най-малко 2-3 пъти дневно.

Ако се изпълнят всички условия към неговото хранене, това коте ще се отплати с обвързаност и отдаденост на стопанина и подготвеност да показа неговите пътувания.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР