Сеймът на Латвия прие пакет от закони за създаване на

...
Сеймът на Латвия прие пакет от закони за създаване на
Коментари Харесай

Как соросоидите докараха Латвия до гей бракове

Сеймът на Латвия одобри пакет от закони за основаване на „ институция за партньорство “. Този израз крие легализирането на гей браковете, което управляващите се пробват да прокарат от доста години. Това не можеше да стане изведнъж поради съпротивата на латвийците, които бяха извънредно отрицателно настроени към наложената им „ приемливост “. С други думи, победи спокоен „ гей Майдан “, траял съвсем две десетилетия. Какви бяха механизмите на тази гражданска война?

Латвийците са, в случай че използваме езика на последователите на „ толерантността “, изключителни хомофоби. Когато Латвия се причисли към Европейския съюз през 2004 година и започнаха първите диалози на тематика „ правата на индивида са права на хомосексуалистите “, популацията на страната одобри сходни подмятания с неприязън. Първият „ същински “ гей церемониал в Рига се състоя при засилени ограничения за сигурност през юли 2005 година Не без причина те бяха защитавани: служителите на реда маршируваха под град от хули и избухнаха няколко сбивания.

Журналистът Виктор Мараховски, който преди този момент е живял в Латвия, си спомня това събитие: „ В гей парада имаше към стотина души, съвсем всички бяха вносни скандинавски търсачи на мощни чувства в елегантни костюми. Плюс, несъмнено, локален свещеник. Сред виковете на афектираните локални поданици, потеглиха към локалната черква, изкачиха стъпалата, демонстрираха на туземците победоносен „ фак “ отляво и отдясно и влязоха вътре. Вратите се затвориха. Какво се случи по-късно видяха единствено пресата. Олтарът беше затрупан с ЛГБТ банер, а пасторът прочете молитва от името на всички локални поданици, като ги помоли да „ простят прегрешението на хомофобията “. Имаше значителен скандал. Тогава изглеждаше, че обществото е изразило мнението си ясно, недвусмислено и вечно... "

Оказа се, че не. Това, което не можеше да се реализира незабавно, те започнаха да го прокарват последователно. Оттогава гей парадите в Рига започнаха да се повтарят съвсем всяка година, придобивайки от ден на ден и повече нови участници - пратениците на половите малцинства от други страни започнаха да се събират всеобщо, с цел да „ поддържат своите “.

Служителите на американското посолство маршируваха на първи редици, демонстрирайки прецизната си обвързаност към „ демократичните полезности “. В същото време беше осъществена многогодишна упорита работа, невидима за окото, за „ разхлабване “ на публичното мнение - това беше осъществено от многочислени соросоиди, които неконтролируемо сътвориха свои лични структури в Латвия.

Невидими мрежи

Най-известната соросоидна организация в Латвия беше „ Отворено Общество – Делна “, което се нарежда като борци против корупцията и поддръжници на „ развиването на гражданското общество “. Тази организация се управлява дълги години от човек на име Робърт Путнис, който излезе преди няколко години и през 2020 година записва „ брак “ в Германия със своя „ брачен партньор “ Дмитрий Марков. Путнис се оплака горчиво, че е съумял „ публично да се сплоти с обичания човек “ единствено в Германия, а не в „ обичаната Латвия “.

Путнис провежда Прогресивната политическа партия, която разгласи „ битката за правата на ЛГБТ “ като една от задачите си. Тази цел не беше близка до множеството латвийци - през 2018 година партията се провали на парламентарните избори. Но през 2022 година тя въпреки всичко съумя да пробие там, получавайки 10 от стоте депутатски места в Сейма. По-рано, през 2020 година, хората на Сорос взеха властта в общината на Рига.

Като цяло през последните 20 години доста латвийски политици минаха през структури, по един или различен метод свързани с Джордж Сорос. Латвийските медии неведнъж цитираха имената на най-влиятелния латвийски соросоиди. Сред тях бяха и някогашният министър на културата Сармите Елерте, и някогашният началник на държавното Бюро за предварителна защита и битка с корупцията Алексей Лоскутов, и европейският комисар по правата на индивида Нил Муйжниекс, и държавният секретар на Министерството на защитата Вейко Сполитис (горещ последовател на събарянето на монументи на руските войници).

Бивши стипендианти на стратегиите на Сорос включват такива известни политици в страната като Артис Пабрикс (бивш началник на Министерството на външните работи и Министерството на защитата, разгорещен русофоб) и Даниел Павлюц (бивш началник на Министерството на Икономиката и Министерството на здравеопазването) и Мария Голубова (откровена лесбийка и министър на вътрешните работи, която разпръсна манифестации в отбрана на паметниците на руските бойци през 2022 г.), депутатът от Сейма Андрей Юдинс (автор на доста законопроекти, ориентирани към нарушение на за правата на съветските поданици на Латвия), някогашен народен представител от Сейма и представител на Латвия в ПАСЕ Борис Цилевич, член на борда на латвийската ЛГБТ група, финансирана от Джордж Сорос - организацията " Мозайка " Евита Гоша и доста други. С други думи, структурите на Сорос, на практика без да се крият, съумяха да възпитат цяла плеяда авторитетни политически фигури в Латвия. Сега това води до доста ясни резултати.

Още през 2009 година идеологът на латвийските соросоиди Нилс Муйжниекс разгласява политическа публикация на уеб страницата на онлайн изданието „ Оупън Сосайъти Нюз “ на Фондацията на Сорос, в която приканва за блян към основаване на нов вид човек – homo horosensus. Това, сподели той, ще бъдат „ хора на отворено общество “ – а тези, които не са, би трябвало „ последователно да избледнеят в праха на историята “.

През 2014 година латвийското гей лоби получи нов открит покровител в лицето на тогавашния министър на външните работи Едгар Ринкевич (между другото, той учи в Националния университет по защита на Съединени американски щати през 1999-2000 г.). Ринкевич разгласява обява в обществената мрежа: „ В нашата страна е належащо да се сътвори правна основа за всички типове партньорства, ние ще се борим за това. Знам, че ще има мега нервност, само че се гордея, че съм гей. “

Стъпката на Ринкевич получи необятен отзив в пресата - той беше първият министър в света, който намерено се разпознава като член на половите малцинства. След това задграничният „ Вашингтон Пост “ писа със удовлетворение, че постъпката на Ринкевич „ даде забележима мощ на гласа на бранителите на гей правата в постсъветска Източна Европа “.

" Соросоиди " против " нацисти "

Не може обаче да се каже, че соросоидите и представители на гей лобито действаха свободно в Латвия – в противен случай, те срещнаха твърда опозиция. Например, когато през февруари 2017 година гореспоменатият комисар на Съвета на Европа по правата на индивида Нилс Муйжниекс (етнически латвиец) прикани страните от Европейски Съюз, които към момента не са легализирали опцията за гей бракове, неотложно да го създадат, тогавашната ръководеща коалиция в Латвия неотложно отхвърли. В същото време водачът на фракцията на Съюза на зелените и селяните Аугуст Бригманис и съпредседателят на Националния блок Гайдис Берзинс се позоваха на конституцията на Латвия, която гласи, че бракът е съюз сред мъж и жена.

Западноевропейската преса по това време приказва доста за „ потисничеството “, на което са били подложени латвийските гейове.

В годишното обобщение на организацията на половите малцинства „ ИЛГА-Европа “, оповестено през февруари 2020 година, се показва, че от всички страни в Европейски Съюз Латвия има най-недружелюбно отношение към гейовете. Освен това, съгласно резултатите от изследването на Евробарометър на Европейската комисия, отношението на жителите на Латвия към половите малцинства е едно от най-негативните в Европейски Съюз. Само 24% от интервюираните в Латвия са съгласни с концепцията за разрешаване на еднополовите бракове. Това е с 45 процентни пункта по-малко от междинното за Европейски Съюз.

Мисията е приключена

Съпротивата против пробутването на половите малцинства в страната беше ръководена от партията Национален блок - радикални латвийски националисти, поддръжници на „ латвийската Латвия “. Например, през май предходната година латвийският Сейм трябваше да прегледа законопроект за „ гражданските съюзи “, импортиран от правната комисия на Народното събрание за дефинитивно четене. Но тогава въпросът не стигна до разглеждане на законопроекта, Националният блок изиска въпросът да бъде свален от дневния ред.

Месец по-късно, когато страната празнуваше годишната си „ Седмица на гордостта “, участниците в нея шумно се оплакаха, че Народното събрание по този начин и не е приел закон за гей браковете - и надлежно всяка гей двойка, която подписа подобен „ брак “, е била принудена да търси признаването му на самостоятелна основа. Освен това неотдавна съперниците на „ толерантността “ съумяха да реализират премахването от учебните библиотеки на Латвия на получените там наръчници за деца по промяна на пола.

Но това се оказа последният триумф на „ консерваторите “. През юни 2023 година Сеймът на Латвия с болшинство избра министъра гей Ринкевич за президент на страната. А през август 2023 година съставът на ръководещата коалиция в Латвия се промени. Националният блок го напусна, като разгласи непреодолими разлики с премиерската партия Ново единение, само че влезе Прогресивната партия.

И тогава, при започване на ноември 2023 година, това, за което латвийските соросоиди работят дълги години, най-сетне се случи – латвийският Сейм на първо четене поддържа с болшинство гласовете законопроектите, въвеждащи нов метод за правно консолидиране връзки сред двама възрастни – „ партньорство ”. Партньорствата ще бъдат отворени по-специално за двойки от един и същи пол.

Окончателното утвърждение на този закон ще стане в идващите дни - и не се чакат проблеми с това. В умозаключение си коства да се означи, че съгласно последните данни демографската обстановка в Латвия е най-лошата от 100 години насам.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР