Севиля. Сътрудничеството с големите международни туроператори е изключително важно за

...
Севиля. Сътрудничеството с големите международни туроператори е изключително важно за
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова се срещна в Севиля с главния изпълнителен директор на „Томас Кук груп“ Петер Фанкхаузер

Севиля. Сътрудничеството с огромните интернационалните туроператори е извънредно значимо за устойчивото развиване на дестинация България и ние като институция ще продължим интензивно тази политика. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща в Севиля с основния изпълнителен шеф на „ Томас Кук груп “ Петер Фанкхаузер, оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма .
Разговорът се състоя в границите на 19-ата Глобална среща на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), която тази година е под надслова Визионери в туристическия бранш.
През годините след основаването на независимо Министерство на туризма българският туризъм реализира рекордни резултати в броя на туристи и доходи от визитите им, които надграждаше стабилно. През 2018 година общият брой туристически визити на чужденци е близо 9,3 млн. 2019 година обаче ни изправя пред нови провокации и с цел да задържим наклонността, са нужни общи старания и начинания, сподели министърът. Министерството на туризма разисква съответни благоприятни условия за образуване на механизъм взаимно с общините и туристическия бизнес, посредством които да се преодолеят известни спадове в ранните записвания. Двамата събеседници разискаха сполучливо завършилите взаимни акции с „ Томас Кук “ на 12 целеви европейски пазара. Последната акция доближи до 437 хиляди консуматори в обществените мрежи и до над 700 хиляди клиенти посредством имейли и електронни бюлетини. Над 6,8 млн. бяха гледанията на видеоклипове в офисите на „ Томас Кук “ единствено в Обединеното кралство. През 2018-а броят на туристите, пътували до България посредством „ Томас Кук “, е близо 435 хиляди и това е растеж от 10% спрямо миналата година – главно от Англия, Германия, Чехия и Франция.
Министър Ангелкова добави, че през последните 3 години се следи междинен растеж на английските туристи от 20% у нас, като предходната година бе рекордна за последното десетилетие. През 2018 година те са били съвсем 390 хиляди, което е растеж над 15% по отношение на 2017 година Обединеното кралство е първокачествен туристически пазар за България и ние работим освен за опазване на сегашните равнища, само че и за увеличението им, без значение от изхода по проблема Брекзит, разясни още тя.
Петер Фанкхаузер поздрави министър Ангелкова за постигнатите резултати и я увери, че вероятностите за партньорство са отлични. Той получи покана от нея да взе участие в Международната конференция за устойчиви вложения в туризма, която ще се организира в края на месец май в Слънчев бряг.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР