Североизточното гръцко пристанище Александруполис е на път да се превърне

...
Североизточното гръцко пристанище Александруполис е на път да се превърне
Коментари Харесай

ВМС на САЩ проявяват интерес към пристанище Александруполис

Североизточното гръцко пристанище Александруполис е на път да се трансформира във " втора Суда ", написа електронното издание на в. " Катимерини ", визирайки огромната гръцка и натовска военноморска база на остров Крит.

Високопоставени американски военни представители са предложили в допълнение разширение и надграждане на пристанището, тъй че да може да приема и обслужва ескадрени миноносци от клас " Арли Бърк ". Тези кораби играят значима роля в американските военноморски сили, защото носят управляеми ракети и разполагат с разширени качества за радиоелектронната битка.

От съветската инвазия в Украйна през февруари пристанище Александруполис се потвърди като надеждна опция на Босфорския пролив, който Турция затвори за всички военни кораби четири дни след началото на войната. Хиляди бойци, танкове, хеликоптери и други доставки за американските и други натовски сили бяха ситуирани бързо в Източна Европа.

В дълготраен проект пристанището може да бъде разширено, с цел да приема по-големи американски кораби, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР