Североамериканското подразделение на MINI обяви, че по време на международното изложение Automobility

...
Североамериканското подразделение на MINI
обяви, че по време на международното
изложение Automobility
Коментари Харесай

Екстремистът MINI John Cooper Works GP дебютира следващата седмица

Североамериканското поделение на MINI обяви, че по време на международното изложение Automobility LA през следващата седмица, на щанда на компанията ще се състоят две премиери- международната на най-екстремното MINI на всички времена (MINI John Cooper Works GP) и локалната на изцяло електрическото .

MINI Cooper SE, което ще бъде стартирано на американския пазар при започване на март следващата година на цена от малко под 30 000 $, е оборудвано с електрически мотор с мощ от 184 конски сили, който задвижва предните колела. Компактният електромобил е в положение да се ускори то 0 до 60 км/ч за 3.9 секунди, а класическото 0-100 км/ч е постижимо за 7.3 секунди. В зависимост от стила на ръководство, литиево-йонната батерия на MINI Cooper SE обещава свободен пробег от 235 до 270 километра.

Компактният състезателен модел ще бъде произведен в лимитирана серия от единствено 3000 автомобила и дава обещание да сложи нови измерения в сегмента си. За задачата от легендарната марка разчитат на мощен 306 конски сили четирицилиндров мотор, специално създадени окачване и аеродинамика, и разнообразни други доработки и усъвършенствания.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР