Северномакедонското издание МКДенес“ излезе с противоречиво заглавие относно двубоя между

...
Северномакедонското издание МКДенес“ излезе с противоречиво заглавие относно двубоя между
Коментари Харесай

В Северна Македония си присвоиха“ Десподов и Кирилов

Северномакедонското издание „ МКДенес “ излезе с спорно заглавие по отношение на дуела сред техния народен тим и този на България в Лигата на нациите: „ ФАКТ: Двама МАКЕДОНЦИ поразиха МАКЕДОНИЯ в Скопие “.

Медията засяга нападателите на ЦСКА 1948 и Лудогорец надлежно Радослав Кирилов и Кирил Десподов, като написа, че и двамата са родени в Пиринска Македония.

Именно Кирилов асистира на Десподов за успеха на „ лъвовете “ с 1:0 на стадион „ Тоше Проески “ в Скопие в финален мач от група 4, Дивизия С на шампионата.

„ Без да оспорват националното си възприятие, те прелестно знаят, че по етнос са македонци, както и техните баби и дядовци, родени в пиринския завършек на Македония “, пишат от „ МКДенес “.

Десподов е роден в Кресна, до момента в който Кирилов е родом от Симитли.

Изданието намесва и Димитър Бербатов, като назовава претендента за президент на Българския футболен съюз „ Митко Македонеца “.

Материалът приключва със следното изречение: „ Македонците постоянно са били и ще бъдат мощ във футбола! “.

Припомняме, че преди началото на срещата в Лига на нациите, българският химн бе жестоко осквернен, като бе освиркан от почитатели на Северна Македония. В

следствие провокациите от северномакедонска страна продължиха и на терена, а случилото се провокира необятен отзив както у нас, по този начин и у западните ни съседи.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР