Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви пред високопоставени южнокорейски дипломати,

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви пред високопоставени южнокорейски дипломати,
Коментари Харесай

Ким Чен Ун изразил готовност да работи за обединение с Юга, може би под натиска на САЩ

Севернокорейският водач Ким Чен Ун съобщи пред високопоставени южнокорейски дипломати, че желае да работи за " бързо възстановяване на връзките " със Сеул и да " напише нова история на национално обединяване ".

Срещите му с южнокорейските дипломати доведоха до приемливо съглашение, само че към момента не е ясно какво включва то и макар отправената покана, не е контрактувана дата за посещаване на южнокорейския президент Мун Дже-ин в Пхенян, отбелязва английският в. " Гардиън ". Посещението беше проведено след два месеца на намаляване на напрежението сред Северна и Южна Корея и е първото по рода си от встъпването в служба на демократичното държавно управление на Мун предходната година. Организираната за посетителите вечеря в централата на Корейската трудова партия, домакини на която бяха самият Ким и брачната половинка му, беше първият случай, когато южнокорейски представители са били позволени в постройката, съобщи Българска телеграфна агенция.

Преди да отпътува за Сеул ръководителят на южнокорейската делегация Чун Ею-йо съобщи, че ще акцентира на нуждата от денуклеаризация на Корейския полуостров и ще поддържа директните договаряния сред Вашингтон и Пхенян. Северна Корея нееднократно е обявявала, че е подготвена да договаря с представители на Съединени американски щати, само че към този момент американският президент Доналд Тръмп отхвърля тези оферти и продължава с акцията на оптимален напън. Според Съединени американски щати всевъзможни договаряния би трябвало да се концентрират върху премахването на нуклеарната и ракетна стратегия на Пхенян, който обаче счита тези оръжия за жизненонеобходими.

Срещата на Ким с южнокорейските представители е последното изненадващо развиване в дипломатическата атака, за която Северна и Южна Корея се надяват да отдалечи заканите от Съединени американски щати, където от ден на ден се приказва за военни разновидности, отбелязва в. " Вашингтон пост ". Севернокорейският водач, който не се е срещал с различен държавен глава след встъпването си в служба, внезапно наподобява подготвен да одобри маслиненото стръкче, протегнато от Сеул, може би под натиска на водените от Съединени американски щати наказания и заради опасения, свързани с неортодоксалния жанр на Тръмп.

" Това демонстрира какъв брой е обезверен " севернокорейският водач, декларира Чой Джин-ук, предходен началник на южнокорейския Институт за национално обединяване, представен от американското издание. " Неговият проект да трансформира Северна Корея (КНДР) в нуклеарна страна съвсем е сполучлив, само че какво от това? Не може да яде нуклеарни бомби, по тази причина в този момент чука на вратата на Южна Корея ", прибавя специалистът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР