Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че страната му никога няма

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че страната му никога няма
Коментари Харесай

Ким Чен-ун плаши с ядрен удар, Путин му прати поздравителна телеграма за националния празник - Свят

Севернокорейският водач Ким Чен-ун съобщи, че страната му в никакъв случай няма да се откаже от нуклеарните оръжия и ракетите, от които се нуждае, с цел да се опълчи на военните дейности от страна на Съединени американски щати. 

Той е направил тези мнения по време на тирада в Народното събрание, който през вчерашния ден одобри закон и упълномощи севернокорейските военни да правят " автоматизирано " нуклеарни удари против противников сили, в случай че управлението на страната бъде атакувано. През последните месеци той насочва все по-провокативни закани за нуклеарен спор към Съединени американски щати и техните съдружници в Азия и предизвестява, че Северна Корея ще употребява интензивно нуклеарните си оръжия, когато бъде застрашена.  

На 9 септември КНДР отбелязва Деня на основаването. Руският президент Владимир Путин изпрати приветствена депеша до севернокорейския водач Ким Чен-ун по случай 74-ата годишнина от основаването на страната му, заяви КЦТА представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Убеден съм, че Русия и КНДР ще продължат да развиват градивни двустранни връзки, ориентирани към подсилване на стабилността на Корейския полуостров и в Североизточна Азия посредством взаимни старания ", съобщи съветският президент в приветственото си обръщение. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР