Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви, че силите за военно

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви, че силите за военно
Коментари Харесай

Ким Чен Ун обяви, че ядреното оръжие е гарант за бъдещето на Северна Корея

Севернокорейският водач Ким Чен Ун съобщи, че силите за военно и стратегическо ограничаване на КНДР като страна, притежаваща нуклеарно оръжие, ще подсигуряват нейното спокойно битие и национална сигурност, оповестява Севернокорейската централна телеграфна организация.
Ким Чен Ун направи това известие в приветствената си тирада на шестия републикански протест на ветераните, извършен в понеделник и отбелязващ 67-годишнината от края на войната в Корея през 1950-53 година. Всъщност, сред двете Кореи по този начин и няма кротичък контракт и те в действителност са в състояние на помирение. Корейската война завърши с подписването на 27 юли 1953 година на съглашение за помирение сред КНДР и американските войски, които се сражаваха под знамето на Организация на обединените нации, което механически остави Южна и Северна Корея във война.
Според водача на КНДР, ожесточената битка против враговете продължава от Корейската война и " натискът от страна на империалистите " единствено се ускорява. За да отбрани страната от външни закани, КНДР в никакъв случай няма да спре да развива най-мощния народен защитителен капацитет, с който силите на други страни не могат да се съпоставят, сподели той, съгласно БГНЕС.
" Благодарение на нашите надеждни и ефикасни сили няма да има повече война на тази земя и националната ни сигурност и бъдещето ще бъдат несъмнено обезпечени вечно ", съобщи Ким Чен Ун.
КНДР организира първата си среща на ветераните от войната през 1993 година, на 40-годишнината от края ѝ. Четири други се състояха през 2012, 2013, 2015 и 2018 година. Последният път, когато Ким Чен Ун произнесе тирада по време на събитието, беше през 2015 година.
Както означават южнокорейските медии, тазгодишното събитие е по-вероятно ориентирано към подсилване на вътрешното единение пред икономическите последствия от пандемията и глобите на ковид.
В центъра на Пхенян бяха сложени фойерверки, с цел да отбележат годишнината от края на войната и доста хора бяха пристигнали да ги видят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР