Севернокорейският лидер Ким Чен-ун забрани провеждането на събития, на които

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун забрани провеждането на събития, на които
Коментари Харесай

Ким спря пиенето на севернокорейците

Севернокорейският водач Ким Чен-ун забрани провеждането на събития, на които може да се пие алкохол и да се пеят песни, написа Daily Mail.

Забраната важи за всевъзможен жанр събирания - от такива в домашни условия до събития, които се организират в заведения. Също по този начин ще бъде засилен контролът върху външната информация.

От разследващата работа в Сеул напомнят, че в северната им съседка от дълго време е неразрешено притежаването на задгранични вестници. Наказания се постановат за слушането на южнокорейска музика, както и за гледането на китайски филми, макар че страната е най-близкият външен другар на режима на Ким Чен-ун.



Забраната за развлечения идва единствено няколко месеца след анулирания бирен фестивал в столицата Пхенян. Първоначално той трябваше да се организира през юли, само че поради наложените стопански наказания от интернационалната общественост след пробното изстрелване на балистични ракети управляващите взеха решение да прекратят всевъзможни събития, свързани с разход на средства.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР