Севернокорейският лидер Ким Чен Ун вероятно навършва 40 години на

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун вероятно навършва 40 години на
Коментари Харесай

Ким Чен Ун навърши 40 години

Севернокорейският водач Ким Чен Ун евентуално навършва 40 години на днешния 8 януари.

Държавните медии обаче не удостоверяват публично тази информация и не престават десетилетията на безмълвие във връзка рождения му ден.

Смята се, че Ким се появява на бял свят на 8 януари, макар че режимът в никакъв случай не е потвърждавал датата.

Правителството на Съединени американски щати показва като година на раждане 1984 година, което значи, че през днешния ден водачът отбелязва празник, добавя Reuters.

За разлика от неговия случай, рождените дати на бащата и дядото на Ким, са празнувани като национални празници в властническата страна.

Сега обаче, персоналният празник на Ким минава безшумно, без да се загатва в медиите или в календарите на страната.

Едва през 2020 година управляващите в Северна Корея признаха, че Ким е получил поздравления за рождения си ден от тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, само че без да конкретизират точната дата.

Днес държавната осведомителна организация KCNA сподели по какъв начин Ким посещава птицеферма дружно с щерка си и висши чиновници.

Според разследващата организация на Южна Корея момичето, известно като Ким Джу Ае, ще бъде евентуалната наследница на татко си в ръководството на Пхенян.


GettyImages/ Ким Чен Ун и щерка му в ефирен кадър от прием в чест на сполучливото изстрелване на разследващ спътник на Северна Корея

Правителството на Ким е подложено на строги наказания от Запада поради стратегиите за нуклеарни оръжия и балистични ракети, както и поради нарушаванията на човешките права, добавя Reuters.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР