Севернокорейският лидер Ким Чен-Ун уволни висшия си генерал и призова

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-Ун уволни висшия си генерал и призова
Коментари Харесай

Ким Чен Ун призова севернокорейците да се готвят за война

Севернокорейският водач Ким Чен-Ун уволни висшия си военачалник и прикани за усилване на подготовката за война " по нападателен метод ". Това включва увеличение на производството на оръжия и осъществяване на повече учения, оповестяват държавните медии.

Събитията са станали на съвещание на Централната военна комисия, заяви Корейската централна осведомителна организация, единствено няколко дни откакто Ким инспектира няколко огромни оръжейни завода.

Военното заседание се организира в миг, когато Сеул и Вашингтон се приготвят за огромни взаимни учения по-късно този месец, които Северът преглежда като подготовки за инвазия и неведнъж е предупреждавал, че могат да провокират " съкрушителни " ответни дейности.

На срещата Ким е уволнил началника на Генералния щаб Пак Су Ил, заменяйки го с вицемаршал Ри Йонг Гил, заяви KCNA, без да дава повече детайлности.

От KCNA оповестиха, че дневният ред на срещата е бил " въпросът за осъществяване на цялостна военна подготовка ", в това число " обезпечаване на по-мощни ударни средства ", с цел да се обезпечи " съвършена военна подготвеност за война ".

Ким е призовал " всички промишлени предприятия за муниции да продължат всеобщото произвеждане на разнообразни оръжия и съоръжение ", се споделя в отчета.

" Той също по този начин прикани за интензивно осъществяване на действителни военни учения, с цел да се работи дейно с (новоразположените) най-нови оръжия и съоръжение ", се споделя още в отчета.

Ким доближи до " значимо умозаключение по отношение на по-нататъшното усилване на военната подготовка на КНА по нападателен метод ".

На срещата беше разисквана и подготовката за всеобщ церемониал по случай 75-ата годишнина от основаването на Северна Корея на 9 септември.

Миналия месец Пхенян организира огромен боен церемониал по случай 70-годишнината от примирието в Корейската война, като анализаторите дефинираха събитието като " най-голямата, най-открита севернокорейска проява на системи с нуклеарен капацитет ".

По време на парада Северна Корея организира и огромно отбранително ревю, като Ким срещна гостуващия съветски министър на защитата с най-новите и съвременни оръжия на страната, в това число балистични ракети и шпионски дронове. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР