Севернокорейският лидер Ким Чен-ун смята, че връзката, която има с

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун смята, че връзката, която има с
Коментари Харесай

Ким Чен-ун: С Тръмп имаме специална връзка

Севернокорейският водач Ким Чен-ун счита, че връзката, която има с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, е " специфична ", съобщи през днешния ден почитан севернокорейски представител, представен от формалната организация КЦТА, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Съветникът в севернокорейското министерство на външните работи Ким Ке-гуан съобщи пред КЦТА, че преди няколко дни се е срещнал със севернокорейския водач и той му споделил, че " връзките сред него и президента Тръмп са специфични ".

Преди няколко дни президентът Тръмп съобщи във връзка с Ким: " Харесвам го. Той ме харесва. Разбираме се добре. Уважавам го. И той ме почита ".

Ким към момента се надява да реализира съглашение за нуклеарната стратегия на КНДР посредством директен контакт с Тръмп, считат анализатори.

Според тях Пхенян се пробва да извлече изгода от връзките сред двамата мъже, с цел да получи отстъпки от страна на американците.

Лидерът на КНДР към този момент похвали " изключителната храброст " на президента Тръмп, като в същото време неведнъж настоя Вашингтон да предложи до края на годината " нов способ " за договаряния.

Пхенян е наясно, че високопоставените американски представители ще се опълчват на анулация на глобите преди цялостната денуклеаризация и по тази причина желае " да договаря непосредствено с Тръмп ", сподели за Агенция Франс Прес Кхо Ю-хван, учител по севернокорейски проучвания в университета Донгук в Сеул.

" Северът изпраща известие, с цел да каже, че до момента в който Тръмп не се обади, договарянията ще се провалят и, че сега те са на кръстопът ", разяснява той.

Съветникът в министерството на външните работи съобщи за КЦТА, че американски политици са враждебно настроени към Пхенян, тъй като " са захласнати от манталитета и идеологическите предубеждения на Студената война ".

" Искрено се надявам, че ще бъде открита движеща мощ за превъзмогване на всички тези трудности на въз основата на близки връзки " сред Ким и Тръмп, добави той.

Преговорите сред Съединени американски щати и КНДР буксуват след неуспеха на втората среща на върха през февруари в Ханой.

Оттогава Северна Корея увеличи напрежението с поредност от ракетни проби, а новите договаряния, почнали при започване на октомври в Стокхолм, също приключиха безрезултатно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР