Севернокорейският лидер Ким Чен-ун смути много англоговорещи, само че този

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун смути много англоговорещи, само че този
Коментари Харесай

Любопитно: Какво означава думата, с която Ким Чен-ун обиди Тръмп?

Севернокорейският водач Ким Чен-ун смути доста англоговорещи, единствено че този път не с упоритостите си в нуклеарната стратегия на Пхенян . В отговор на войнствените предизвестия на американския президент Доналд Тръмп в първата му тирада пред Организация на обединените нации във вторник, Ким назова Тръмп " изглупял дъртак ", най-малко доколкото може да се съди по превода на държавната осведомителна организация КЦТА, съобщи Ройтерс.

Ким Чен-ун реагира на речта на Тръмп пред Организация на обединените нации

В текста се употребява британската дума " dotard ", чийто генезис е от далечния 14 век и значи отпаднал възрастен човек със старческо малоумие.

Въпреки че Шекспир и Толкин я употребяват, думата съвсем не се чува в днешно време и изказването на Ким провокира в " Туитър " стихия от въпроси към речника " Мериам-Уебстър " за нейното значение, а търсенията в " Google " също се усилиха.

Тръмп: Съединени американски щати ще унищожи изцяло Северна Корея, в случай че не спре с нуклеарните провокации

" Мериам-Уебстър " отговори с туит, че думата значи " човек със старческо оглупяване ", положение или интервал на утежняване на уравновесеността и будността на мозъка при напредването на възрастта. Това стана най-популярният за деня туит с над 7400 споделяния и 13 000 лайкове.

Севернокорейски министър оприличи заканите на Тръмп като „ кучешки лай “

Думата бе упомената със или без хаштаг в обществената мрежа общо над 289 000 пъти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР