Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се разчувства докато казваше на

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се разчувства докато казваше на
Коментари Харесай

Ким Чен Ун се моли през сълзи на жените да раждат

Севернокорейският водач Ким Чен Ун се разчувства до момента в който споделяше на дамите, че е техен дълг да спрат спада на раждаемостта в страната.

Диктаторът прикани дамите в Северна Корея да раждат повече деца и да ги възпитават в обич към властническата страна.

Ким избърса очите си с бяла кърпичка пред хилядите дами, събрали се на национална среща на майките в столицата Пхенян.

Много от присъстващите плакаха дружно с него по време на деликатно квалифицираното събитие, което се организира за първи път от 11 години насам на фона на възходящата угриженост за спада на раждаемостта.

" Спирането на спада на раждаемостта и обезпечаването на положителни грижи за децата и обучение са наши отговорности, които би трябвало да решим дружно с нашите майки ", сподели Ким, за който се допуска, че има три деца, заяви английския „ Телеграф “.

Макар Северна Корея да разкрива малко детайлности за трендовете в развиването на популацията си, държавното управление на Южна Корея пресмята, че раждаемостта в страната непрекъснато понижава през последното десетилетие, което обезпокоява режима, мощно подвластен от ръчния труд и военната работа.

Южнокорейското министерство на обединяването съобщи, че обръщението на Ким е първият случай, в който той обществено признава спада на раждаемостта в страната си.

Според Фонда на Организация на обединените нации за популацията и Световната банка от 2020 година насам коефициентът на раждаемост в Северна Корея се движи към 1,8 деца на жена.

Той е понижен от високите стойности от 4,05 в края на 60-те години на предишния век до под 2,1 в края на 90-те години, в резултат на стратегиите за надзор на раждаемостта през 70-те и 80-те години на предишния век за закъснение на следвоенното повишаване на популацията и огромния апетит в средата на 90-те години на предишния век, който съгласно оценките е умъртвил стотици хиляди хора.

Въпреки това тя към момента е повече от два пъти по-висока от тази на бързо застаряващата Южна Корея, която предходната година означи рекордно ниско равнище от 0,78.

Според известия в севернокорейските държавни медии тази година страната е въвела набор от помощи за фамилии с три или повече деца, в това число преференциални условия за гратис настаняване, държавни дотации, безвъзмездна храна, медикаменти и артикули за бита и просветителни привилегии за децата.

По време на обръщението си Ким подсети на майките, че тяхната " съществена революционна задача " е да втълпят " социалистически добродетели " на потомството си и да го научат на преданост към ръководещата партия.

" Ако една майка не стане комунистка, за нея е невероятно да възпита синовете и дъщерите си като комунисти и да трансформира членовете на фамилията си в революционери ", съобщи той.

Севернокорейският водач също по този начин предизвести родителите да отстраняват непознатото въздействие върху младите мозъци, като ги инструктира да изпращат децата си да поставят тежък труд в интерес на страната, с цел да поправят неприятното държание, което не е " в стила на нацията ".

Емоционалното послание на Ким не е първият случай, в който той намерено пролива сълзи на обществено място.

През 2020 година той се разплака, до момента в който поднасяше опрощение за това, че не е съумял да преведе затворената страна през бурните стопански времена при започване на пандемията от Ковид-19.

По-рано тази година той още веднъж се разчувства по време на военния церемониал през юли по случай 70-годишнината от края на Корейската война, която раздели полуострова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР