Севернокорейският лидер Ким Чен-ун разпореди разработването на нови междуконтинентални балистични

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун разпореди разработването на нови междуконтинентални балистични
Коментари Харесай

Ким Чен-ун разпореди да се увеличи ядрената мощ на Северна Корея

Севернокорейският водач Ким Чен-ун разпореди създаването на нови междуконтинентални балистични ракети и увеличението на нуклеарния боеприпас на страната, с цел да може да се опълчи на заканите от страна на Съединени американски щати, съобщи " Ройтерс ", като се базира на севернокорейските държавни медии.

По време на съвещание на ръководещата Корейската трудова партия Ким посочи нуждата от обезпечаване на " голяма военна мощност " за отбрана на суверенитета и сигурността на Северна Корея.

Заседанието се организира в миг, в който напрежението сред Пхенян и Сеул набъбна след серия от изстрелвания на севернокорейски междуконтинентални балистични ракети.

Ким упрекна Вашингтон и Сеул, че се пробват да " изолират и задушат " Пхенян благодарение на непрекъснато разположените в Южна Корея американски нуклеарни ударни средства, като назова това " невиждано в човешката история ".

Той даде обещание, че в сходство с проекта за подсилване на нуклеарните сили на Северна Корея ще бъде създадена нова междуконтинентална балистична ракета, чиято съществена задача ще е нанасянето на " бърз нуклеарен контраудар ", заяви формалната осведомителна организация КЦТА.

Планът планува и изстрелването и първия севернокорейски боен сателит " във допустимо най-скоро време ".

Освен това Ким съобщи, че е сега се тества нова реактивна система за залпов огън, която работи със 600-милиметрови снаряди. Тя може да се употребява и за изстрелване на тактическо нуклеарно оръжие, като в обсега и попада и територията на Южна Корея. Той похвали оръжейната индустрия на страната си за това, че към този момент е осигурила 30 от тези системи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР