Севернокорейският лидер Ким Чен Ун ръководи голям военен парад с

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун ръководи голям военен парад с
Коментари Харесай

Северна Корея показа рекорден брой балистични ракети на военен парад

Севернокорейският водач Ким Чен Ун управлява огромен боен церемониал с демонстрации на рекорден брой нуклеарни и междуконтинентални балистични ракети, оповестиха държавните медии, в това число и това, което съгласно анализатори евентуално е нова междуконтинентална балистична ракета(МБР) с твърдо гориво.
Прочетете още
Парадът по случай 75-ата годишнина от основаването на въоръжените сили на страната включва фойерверки, военни оркестри и униформени бойци, маршируващи в унисон, с цел да изпишат " 2,8 " и " 75 ", заяви формалната Корейска централна осведомителна организация.

Облечен в черното палто, желано от неговия дядо и лидер-основател на Северна Корея Ким Ир Сен, Ким участва на парада на 8 февруари дружно със брачната половинка си Ри Сол Чу и щерка си Чу Ае, демонстрират фотоси на държавните медии.

Снимките демонстрираха, че висшият водач стои заобиколен от висшите си генерали на централния площад " Ким Ир Сен " в Пхенян и отдава чест, до момента в който около него дефилират бойци и ракетни елементи.

Показаните оръжия включваха минимум 10 от най-големите МБР „ Hwasong-17 “, както и транспортни средства, явно предопределени за преместване на МБР с твърдо гориво, заяви сеулският профилиран уебсайт NK News.

Северна Корея от дълго време се стреми да създаде междуконтинентална балистична ракета с твърдо гориво, което би спомогнало за по-трудното разкриване и заличаване на нейните нуклеарни оръжия.

Когато МБР се появи на площада, това провокира радостни възгласи от страна на феновете, обявиха от KCNA, като прибавиха, че на парада е участвало и " тактическо нуклеарно оперативно звено ". 

Северна Корея провежда военни паради, с цел да означи значими празници и събития, които се наблюдават от близко от наблюдаващите за информация по отношение на напредъка на затворения режим във връзка с неразрешените балистични и нуклеарни оръжия. Парадът показва " най-големия капацитет на страната за нуклеарна офанзива ", обявиха от KCNA.

Търговски сателитни фотоси, направени от Maxar Technologies в 22:05 ч. (13:05 по Гринуич) в сряда вечерта, демонстрират огромно севернокорейско знаме и хиляди хора, събрани на площад " Ким Ир Сен ".

Парадът се организира, откакто Северна Корея даде обещание да разшири и ускори военните учения, с цел да подсигурява готовността си за война, откакто през годината извърши рекорден брой оръжейни тествания, в това число изстреля най-модерната си междуконтинентална балистична ракета.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР