Севернокорейският лидер Ким Чен-ун пристигна в Сингапур за среща с

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун пристигна в Сингапур за среща с
Коментари Харесай

Ким кацна в Сингапур за историческа среща с Тръмп

Севернокорейският водач Ким Чен-ун дойде в Сингапур за среща с американския президент Доналд Тръмп, оповестяват международните организации. На диалозите се гледа като опция за завършек на нуклеарното опълчване сред КНДР и Съединени американски щати и понижаване на напрежението в района.

Двамата ще се срещнат във вторник в курорта „ Сентоза”, като дори самият акт ще е исторически, тъй като водачите на двете страни в никакъв случай досега дори не са говорили по телефона след Корейската война от 1950 година – 1953 година, която към момента е завършена единствено с помирение.

Ким Чен-ун беше посрещнат от сингапурския външен министър.
Тръмп се разсърди на Канада – по какъв начин смеят да дават отговор на US митата със свои Г-7 от ден на ден се трансформира в "Г-6 плюс 1 ", като Европа е единна против американския протекционизъм
„ Ройтерс” показва в своя материал по тематиката, че единствено за няколко месеца един от най-младите международни водачи извървя пътя от ръба на войната със Съединени американски щати до невижданите договаряния. Това обаче не трансформира обстоятелството, че Ким Чен-ун държи властта в КНДР с стоманен пестник и дори хората от най-близкото му обграждане могат да станат обект на чистки.
Снимка: Reuters
Затова и диалозите бяха пред неуспех след мнения на американски високопоставени представители, че режимът в Пхенян може да бъде свален от власт, в случай че не се откаже от нуклеарната си стратегия. В последна сметка и в Съединени американски щати, и в Северна Корея оцениха съответно обстановката и въпреки всичко не проиграха шанса да напишат история.

Това е значимо както за изолирания режим на Ким Чен-ун, по този начин и за Доналд Тръмп, който е в мощно влошени връзки с множеството си западни съдружници, а няма и задоволително положителни вести за гласоподавателите си вкъщи преди изборите за конгресмени през ноември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР