Севернокорейският лидер Ким Чен-ун откри нов планински курорт за спа

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун откри нов планински курорт за спа
Коментари Харесай

Ким Чен-ун откри луксозен социалистически рай СНИМКИ

Севернокорейският водач Ким Чен-ун откри нов планински курорт за спа и ски туризъм - следващ образец по какъв начин Северна Корея употребява изключенията от глобите, с цел да печели доходи за стопанската система си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Приветстван от хиляди бойци, цивилни жители със знаменца и деца, Ким Чен-ун преряза лентата на публична гала за откриването на курорта Яндок и похвали бойците, че са "създали знамение, служещо на напъните на партията да води народа към съвременна цивилизация ".

Според формалното известие на севернокорейските медии задачата на курорта е хората да се радват "на висша форма на цивилизация при социализма ".



Държавната телевизия сподели фрагменти от въздуха, показващи курорта, хотелите в него, горещите минерални извори, ски писта и парк за езда.

Ким е посещавал курорта най-малко четири пъти тази година, показват държавните медии.

Яндок, който Северна Корея стартира да построява предходната година, е един от най-големите инфраструктурни планове на Северна Корея, наред с различен зимен курорт, наскоро приключен - Самджийон, и първокласния ваканционен морски курорт, който се строи в туристическата зона Вонсан-Калма.



Освен това предходната седмица КНДР разгласи, че се основава и компания, чиято цел ще бъде да сътвори услуги за медицински туризъм за задгранични посетители тук-там с минерални извори, подобаващи за спа процедури, както и в севернокорейските лечебни заведения.



Туризмът е изключен от тежките наказания, наложени от Организация на обединените нации против Северна Корея поради нуклеарната й стратегия.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР