Севернокорейският лидер Ким Чен-ун изпрати поздравления на китайския президент Си

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун изпрати поздравления на китайския президент Си
Коментари Харесай

Ким Чен Ун: Олимпиадата е велика победа за социалистически Китай

Севернокорейският водач Ким Чен-ун изпрати поздравления на китайския президент Си Дзинпин за началото на Олимпийските игри, в които назова Олимпийските игри в Пекин „ велика победа за социалистически Китай “. Това заяви в петък организация Yonhap, базирайки се на Корейската централна новинарска организация (KCNA).

„ Успешното разкриване на Зимните олимпийски игри в Пекин макар международната здравна рецесия и невиждано сложни условия е следващата огромна победа, извоювана от социалистически Китай “, предава Йонхап, цитирайки водача на КНДР.

Ким Чен-ун също по този начин увери своя китайски сътрудник, че непрестанно ще предизвиква развиването на връзките сред двете страни.

Северна Корея по-рано уведоми Китай, че няма да може да взе участие в Зимните олимпийски игри в Пекин, базирайки се на „ враждебни сили “ и пандемията.

XXIV зимни олимпийски игри ще се проведат в Пекин от 4 до 20 февруари 2022 година, а Параолимпийските игри от 4 до 13 март. Столицата на Китай беше определена за място за осъществяване на Олимпийските и Параолимпийските игри на сесията на Международния олимпийски комитет в Куала Лумпур на 31 юли 2015 година Пекин беше първият град в света, който беше хазаин както на летните, по този начин и на зимните олимпийски игри през 2008 година

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР