Севернокорейският лидер Ким Чен Ун изглежда е отпътувал за Русия

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун изглежда е отпътувал за Русия
Коментари Харесай

Ким Чен-ун вероятно е отпътувал за Русия за среща с Путин

Севернокорейският водач Ким Чен Ун наподобява е отпътувал за Русия за среща с президента Владимир Путин, заяви южнокорейската телевизия Уай Ти Ен (YTN), представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Новинарският канал се базира на неназован върховен държавен източник.

Според информацията Ким пътува към североизточната граница на Северна Корея със специфичен трен, като е допустимо срещата да се състои още на следващия ден, 12 септември. По-рано малкия екран заяви, че Путин и Ким евентуално ще се срещнат в сряда.

По-рано през днешния ден организация Интерфакс заяви, че се чака Ким да посети съветския Далечен изток " през идващите дни ".

Това ще е първото посещаване на Ким в чужбина от повече от четири години и първото от началото на пандемията от Ковид-19. Последното му пътешестване зад граница, през 2019 година, също беше до Владивосток за първата му среща с Путин след неуспеха на договарянията за нуклеарно разоръжаване на Северна Корея с някогашния американски президент Доналд Тръмп, напомня Ройтерс.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР