Севернокорейският лидер Ким Чен-ун инспектира военни заводи, включително завод за

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун инспектира военни заводи, включително завод за
Коментари Харесай

Северна Корея се готви за война: Ким Чен Ун посети ключови военни заводи

Севернокорейският водач Ким Чен-ун инспектира военни фабрики, в това число цех за тактически ракети. Той е наредил да се усили производството на ракети, с цел да се обезпечи " смазваща военна мощност " и подготвеност за война, оповестява Ройтерс, като се базира на Централната телеграфна организация на страната.

Ким Чен-ун дефинира като значима " задачата си за фрапантно увеличение на потенциала за произвеждане на ракети, с цел да се посрещнат потребностите на разширените и укрепени съвременни военни елементи ".

" Нивото на качество на подготовката за война зависи от развиването на военната индустрия, а заводът носи огромна отговорност за ускорение на подготовката на нашата войска за война ", сподели той.

Севернокорейският водач се повози на нова многофункционална бойна бронирана машина и също по този начин похвали " напредъка в модернизирането на индустриалните линии за голямокалибрени многоцелеви ракетни установки ". Той съобщи, че е налице " изключителна нужда " от " експоненциално увеличение " на тяхното произвеждане.



" Нашата войска би трябвало изцяло да подсигурява превъзходна военна мощност и твърда подготвеност за водене на всякаква война когато и да е, тъй че врагът да не смее да употребява мощ и да бъде погубен, в случай че го направи ", съобщи водачът на Северна Корея.

Севернокорейското външно министерство упрекна Съединени американски щати и Южна Корея, че са довели напрежението до ръба на нуклеарна война. Миналата седмица севернокорейският водач съобщи, че Корейската национална войска ще усили образованието си " по нападателен метод ". Той също по този начин акцентира смисъла на " мощната войска " и прикани за " по-мощни ударни средства, които да изпълнят задачата за въздържане на войната ". 

Съединени американски щати от своя страна упрекват Северна Корея, че дава оръжия на Русия за войната в Украйна. Заместник-говорителят на Държавния департамент Ведант Пател съобщи предишния месец, че Съединени американски щати са " необикновено обезпокоени " от връзките им. Северна Корея и Русия отхвърлят да правят оръжейни преводи.

Отделно от това КЦТА заяви, че Ким е посетил  " засегнатите от ураган региони ", след като предходната седмица тропическата стихия " Ханун " мина над Корейския полуостров и наводни аграрни земи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР