Севернокорейският лидер Ким Чен Ун инспектира снимки, направени от новия

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун инспектира снимки, направени от новия
Коментари Харесай

Ким Чен Ун разгледа първите шпионски сателитни снимки на основни целеви региони

Севернокорейският водач Ким Чен Ун инспектира фотоси, направени от новия шпионски спътник на страната на " съществени целеви райони ", в това число южнокорейската столица Сеул и градове, в които се намират американски военни бази, оповестиха държавните медии в събота.

Разполагащата с нуклеарни оръжия Северна Корея изстреля спътника във вторник, само че представители на защитата на Южна Корея и анализатори споделиха, че опциите му не са без значение тествани .

Ким прегледа фотоси на Сеул и други градове Мокпо, Кунсан, Пьонгтаек и Осан, където са ситуирани военни бази на Съединени американски щати и Южна Корея. Снимките са направени, до момента в който спътникът минава над полуострова в петък сутринта, заяви държавната осведомителна организация KCNA.

Ким прегледа фотосите, както и изображения на някои региони в Северна Корея, по време на посещаване в петък в контролния център на Националната администрация за аерокосмически технологии (NATA) в Пхенян.
 Южна Корея: Русия оказа помощ на КНДР да изстреля шпионски спътник
Южна Корея: Русия оказа помощ на КНДР да изстреля шпионски спътник

Това твърди разследващата организация на Сеул

В събота Ким посети контролния център още един път, с цел да прегледа още фотоси, направени сутринта на разнообразни целеви райони в Южна Корея: Джинхае, Пусан, Улсан, Поханг, Тегу и Гангненг.

Една фотография демонстрира американския самолетоносач Carl Vinson, който дойде на пристанище в южнокорейския град Пусан във вторник, съгласно KCNA.

По време на визитата Ким също по този начин инспектира фотоси на американската военноморска база Пърл Харбър и военновъздушната база Хикам, направени от спътника, до момента в който минаваше над Хаваите рано в събота.

В обособен коментар, оповестен от KCNA в събота, Северна Корея подлага на критика Съединените щати за даването на съвременни оръжия на своите " марионетки " , като сподели, че даже дребна искра на Корейския полуостров би довела до световна нуклеарна война.

" По-добре е Съединените щати да обмислят пагубните последствия от предлагането на оръжие на марионетните сили ", се споделя в него.

Висши дипломати на Япония, Южна Корея и Съединените щати приказваха в петък и " изрично осъдиха изстрелването (21 ноември) поради дестабилизиращия му резултат върху района ", се споделя в изказване на Държавния департамент на Съединени американски щати.
 Ким Чен-ун: Шпионският ни спътник е за самоотбрана против международния империализъм
Ким Чен-ун: Шпионският ни спътник е за самоотбрана против международния империализъм

Пхенян сподели мускули
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР