Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е предупредил, че ще има

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е предупредил, че ще има
Коментари Харесай

Ким Чен Ун предупреди, че ще има още изпитания на балистични ракети

Севернокорейският водач Ким Чен Ун е предизвестил, че ще има още тествания на балистични ракети, като Тихият океан ще е задачата им, оповестява Българска телеграфна агенция.

Пхенян удостовери, че е изстреляла балистична ракета със междинен обхват Хвасон-12, а задачата е била опълчване на взаимните военни учения сред Съединени американски щати и Южна Корея.

Ким Чен-ун е определил ракетното тестване като първа стъпка към подготовката на военна интервенция на Корейската национална войска в Тихия океан и въведения към възпирането на Гуам, избран от него като предна база за инвазия.

Тази нощ Съветът за сигурност на Организация на обединените нации осъди изрично ракетното тестване на Северна Корея. Съветът приканва всички страни членки на Организация на обединените нации да съблюдават прецизно и напълно резолюциите на организацията, включително и тези, налагащи стопански наказания на Северна Корея.

В изказване, утвърдено от 15-те страни членки, се споделя, че е от жизненоважно значение Северна Корея да предприеме незабавни, съответни дейности, с цел да понижи напрежението. Съветът показва също по този начин уговорката си за спокойно, дипломатическо и политическо решение на севернокорейската рецесия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР