Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е казал на държавния секретар на

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е казал на държавния секретар на
Коментари Харесай

Ким Чен-ун: Не искам децата ми да носят бремето на ядрените оръжия цял живот

Севернокорейският водач Ким Чен-ун е споделил на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, че не желае децата му да живеят с бремето на нуклеарните оръжия, твърди някогашен чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ, участващ в дипломатическите старания на високо ниво по въпроса за нуклеарните оръжия на Севера, представен през днешния ден от Ройтерс.

Ким е направил това извънредно персонално самопризнание пред Помпейо по време на визитата на американския държавен секретар в Пхенян през април м.г., когато се приготвяше историческата първа среща сред севернокорейския водач и американския президент Доналд Тръмп в Сингапур през юни.

"Аз съм татко и брачен партньор. Имам деца и не желая те да носят през целия си живот на плещите си бремето на нуклеарните оръжия ", споделил Ким Чен-ун, представен от някогашния чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ Андрю Ким. С тези думи пхенянският водач дал отговор на Помпейо, когато бил запитан дали желае да приключи нуклеарната си стратегия.

Андрю Ким припомнил тези преживелица в лекция през вчерашния ден пред Центъра за азиатско-тихоокеански изследвания на Станфордския университет, където той е гостуващ откривател. Според него водачът на Северна Корея изразил мощно предпочитание за възстановяване на връзките със Съединени американски щати като метод за създаване на доверие сред двете страни, което той считал като належащо изискване за преустановяване на нуклеарната оръжейна стратегия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР