Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е изпратил вчера поздравителна телеграма

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е изпратил вчера поздравителна телеграма
Коментари Харесай

Ким Чен Ун поздрави Си Цзипин за преизбирането му за ръководител на Китай

Севернокорейският водач Ким Чен Ун е изпратил през вчерашния ден приветствена депеша до китайския президент Си Цзипин, в която му пожелава "големи триумфи " в бъдещите му задания като началник на страната, заяви Ройтерс, като се базира на севернокорейски медии. По принцип Ким Чен Ун рядко изпраща сходни приветствени послания, отбелязва организацията.

"В приветствената депеша се показва разбиране, че връзките сред двете (управляващи) партии и двете страни ще се развиват в полза на народите на двете страни ", се споделя в известие на севернокорейската държавна осведомителна организация КЦТА, представена от Българска телеграфна агенция.

В посланието се показва още, че под управлението на Си "китайският народ е навлязъл в нова епоха по пътя на построяването на социализъм с китайска специфичност ".

Вчера в Пекин завърши конгресът на Китайската комунистическа партия, на който беше разгласен съставът на новото партийно и държавно управление, без обаче да бъде избран очевиден правоприемник на Си.

Пекин е единственият огромен съдружник на Пхенян, а търговията с китайската страна съставлява над 90 % от външната търговия с КНДР.

Няколко страни, най-много Съединени американски щати, желаеха от Пекин да предприеме повече ограничения против Пхенян по отношение на упоритостите за създаване на балистична ракета с нуклеарен заряд, способна да доближи Съединените щати.

Китай съобщи, че ще ползва прецизно икономическите наказания на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации против Северна Корея.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР