Севернокорейските хокеистки които ще формират единен корейски отбор по хокей

...
Севернокорейските хокеистки които ще формират единен корейски отбор по хокей
Коментари Харесай

Севернокорейките от единния корейски отбор по хокей на лед пристигнаха в Кесон


Севернокорейските хокеистки които ще образуват обединен корейски тим по хокей на лед на Зимните олимпийски игри, дойдоха в Южна Корея в четвъртък, с цел да стартират тренировки с новите си съотборнички.

"Кънкьорките, носещи севернокорейските си екипи пресякоха сухоземната граница покрай Кесон", заяви в сряда министерството на обединяването на Сеул, представено от Агенция Франс Прес.

Те са част от спортната делегация на Пхенян, която през идващия месец ще се приготвя за идните Игри в Пьончан, на изток от Сеул.

През уикенда двете Кореи и Международният олимпийски комитет се споразумяха Северът да изпрати в съседката си 12 свои играчи, които да се образуват обединен женски тим по хокей на лед дружно с още 23 южнокорейски кънкьорки.

И въпреки и интернационалната общественост да приветства доближаването на разделения полуостров в името на спорта, огромна част от Сеул възропта против решението за обединен тим. Аргументът, бе, че в името на политическите си цели страната лишава някои от своите състезатели от шанса да се състезават на Олимпиадата.

Бяха изразени и опасения, че неочакваното добавяне на толкоз доста играчи, толкоз покрай надпреварата ще наруши към този момент построената отборна химия.

Пхенян ще има още 10 спортисти, участващи в Игрите в Пьончан: трима състезатели в ски бягането, трима в алпийските ски дисциплини, двама по шоттрек и две двойки по фигурно пързаляне. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР