Северноатлантическият алианс няма да се върне на изходните позиции от

...
Северноатлантическият алианс няма да се върне на изходните позиции от
Коментари Харесай

САЩ: НАТО няма да се върне към позициите си от 1997 г.

„ Северноатлантическият алианс няма да се върне на изходните позиции от 1997 година “, това  заяви заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърмън по време на онлайн конференция, проведена от фондация „ Виктор Пинчук “.

„ Заявих изцяло изрично на договарянията с Русия, че не могат да одобряват решение по въпроса за участието в НАТО. Този въпрос няма да го решавате вие, той зависи от членовете на НАТО “, сподели тя и добави, че „ няма по какъв начин да се върне времето обратно до 1997 година и всички страни, встъпили в НАТО от този момент, да изоставен – това няма по какъв начин да се случи “.

През декември предходната година Москва съобщи на представителите на Съединени американски щати и НАТО своите оферти по отношение на гаранциите по сигурността. В плановете на тези документи са написани три предпочитани посоки за обезпечаване на европейската сигурност. На първо място е гаранцията за неразширяване на НАТО. На второ, би трябвало да се изключи появяването наоколо до Русия на ударни въоръжения с минимално време за полет. И на трето, би трябвало алиансът да се върне на изходните си позиции от 1997 година

Очаква се до края на седмицата Съединени американски щати и НАТО да изпратят писмени отговори на предлагането на Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР