Северноатлантическият алианс не само не смята да се изтегля то

...
Северноатлантическият алианс не само не смята да се изтегля то
Коментари Харесай

НАТО ще укрепва присъствието си в Черно море, остава с твърда позиция за Крим

Северноатлантическият алианс освен не счита да се изтегля то Черно море, само че ще укрепва съдействието си с партньорските страни от района. Това съобщи представителят на генералния секретар на НАТО за страните от Южен Кавказ и Централна Азия Джеймс Апатурай пред грузинския Първи канал.

Апатурай акцентира, че Алиансът е твърда позиция, когато става дума за свободата на корабоплаването и е безапелационен, че Крим — това е Украйна, а не Русия . Той означи, че в обстановката с английския унищожител " Defender " в Черно море съдружниците от НАТО са показали неотстъпчивост, с цел да защитят своите правила.
 Британският главнокомандващ: В Черно море можеше да стартира огромна война
Британският главнокомандващ: В Черно море можеше да стартира огромна война

Генерл Картър неведнъж предизвестява, че английската войска изостава от съперници като Русия и Китай

Напомняме, на 23 юни съветското военно министерство разгласи, че съветски транспортен съд е разкрил сигнален огън против " Defender " , тъй като той бил навлязъл в съветски води край Крим и не реагирал на предизвестията. Руският президент Путин дефинира това като провокация към Русия. Англия съобщи, че нейният унищожител е осъществил спокойно корабоплаване по интернационално приет маршрут и не е минал през съветски води, защото Крим е украински.

Русия предяви искания към интернационалните направления след анексирането на Крим през 2014 година, като прави непрекъснати опити да лимитира плаването в интернационалните води в Черно море.
 Американският транспортен съд „ Ross “ навлиза в Черно море за ученията Sea Breeze-2021
Американският транспортен съд „ Ross “ навлиза в Черно море за ученията Sea Breeze-2021

Ученията ще са най-мащабните от две десетилетия...

Припомняме Москва предяви и искания да бъде анулирано учението " Sea Breeze 2021 " в Черно море с присъединяване на сили от НАТО и сътрудниците на Алианса от Черноморския район и от Северна Африка. Маневрите, които започнаха на 28 юни, се организират в най-големите си мащаба за последните две десетилетия. Те ще продължат до 10 юли с присъединяване на към 5000 военни, 30 кораба и 40 самолета.

Междувременно до момента в който течеше " Sea Breeze 2021 ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР