Северна Македония попадна в топ 3 на препоръчваните дестинации за

...
Северна Македония попадна в топ 3 на препоръчваните дестинации за
Коментари Харесай

Северна Македония попадна в топ 3 на най- добрите дестинации за 2020 г.

Северна Македония попадна в топ 3 на препоръчваните дестинации за 2020 година в класацията на авторитетното издателство за книги за пътувания " Лонли планет " (Lonely Planet).

В класацията Best in Travel 2020, каквато издателството афишира всяка година през ноември за идната година, Северна Македония е сложена на трето място посредством и на " ребрандирането " с новото си име. Страната, чиито жители се отхвърлиха от името Македония и одобриха добавката " Северна ", с цел да ускорят присъединението към Европейски Съюз, се предлага поради античните обичаи, непокътнатата природа, гастрономията, предпазеното от ЮНЕСКО Охридско езеро и неотдавна оповестения нов пешеходен маршрут High Scardus през Шар планина. Скардус е латинското название на планинския масив. С обща дължина 495 км маршрутът обгръща граничните региони на Северна Македония, Косово и Албания.

България също е включвана в влиятелната ранглиста. Покрай избора си за европейска столица на културата през 2014 година Пловдив беше предложен за посещаване в класацията на най-интересните градове.

Листата за следващата година се води от Бутан - наименуван парченце от хималайския парадайс. Страната се предлага поради уважението и грижата за културните и естествените си полезности, устойчивостта на туризма, лимитиран и посредством специфични такси за дневен престой.

Ето и целия лист:

1. Бутан
2. Англия
3. Северна Македония
4. Аруба
5.Свазиленд
6. Коста Рика
7. Холандия
8. Либерия
9. Мароко
10. Уругвай.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР