Северна Македония няма да премине към следващия етап от членството

...
Северна Македония няма да премине към следващия етап от членството
Коментари Харесай

Френският посланик в Скопие: Няма да има членство в ЕС без конституционни промени

Северна Македония няма да премине към идващия стадий от участието си в Европейски Съюз, в случай че конституционните промени не бъдат признати до края на годината.

Това съобщи посланикът на Франция в Северна Македония, Сирил Баумгартнер, в изявление за TV24.

" Това значи, че рискуваме обсада в миг на засилена политика на разширение, когато с изключение на Северна Македония интерес демонстрират и други страни кандидатки. Това е повода, заради която имате толкоз доста министри и държавни чиновници, които пристигнаха на посещаване през 2022 и 2023 година, с цел да предадат това обръщение. Налице е европейски подтик и той не трябва да бъде пропускан ", акцентира Баумгартнер.

По думите му през последните месеци доста европейски публични лица са посетили Скопие, с цел да подчертаят, че контрактуваното и признато решение се поддържа от всички в Европа, от европейските институции, от всички страни - членки на Европейски Съюз, и съставлява най-хубавото допустимо решение, което не може да бъде сменено.

" Не става въпрос за смяна на формулировката, за която е реализиран европейски консенсус, няма място за налагане на нови условия ", безапелационен е Баумгартнер.

Според него опасенията, че промяната ще заплаши македонския език или еднаквост, са неоснователни.

" Няма причина за такива опасения, в случай че погледнем на нещата по разумен метод. Що се отнася до езика, формулата, която беше контрактувана, е доста ясна и признава македонския език без никакви забележки или ангажименти ", означи френският дипломат. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР