“Северна Македония и Албания са изпълнили условията, за да започнат

...
“Северна Македония и Албания са изпълнили условията, за да започнат
Коментари Харесай

Думам ти дъще… ЕК категоричен - Тирана и Скопие са готови за ЕС

“Северна Македония и Албания са изпълнили изискванията, с цел да стартират договаряния за участие в Европейски Съюз, идващите стъпки са в полето на страните членки”, сподели през днешния ден представител на Европейската комисия в отговор на въпрос, обвързван с визитата на българска делегация в Битоля и откриването на български културен център там.

“Ние продължаваме да насърчаваме Северна Македония и България да реализират взаимноприемливи решения на отворените двустранни въпроси и се надяваме допустимо най-бързо да забележим началото на преговорния развой със Северна Македония и Албания ", добави още той.

В момента българското несъгласие пречи на Брюксел да извърши най-големия си приоритет - разширение на въздействието в района Западни Балкани. Смята се, че това е изключително належащо в миг, в който напрежението сред Русия и Запада е изключително високо. Българската страна обаче е безапелационна - позицията остава непроменена, а София упорства за правни гаранции за македонците с българско съзнание.

" Засега в Брюксел няма настройки за разделянето на Северна Македония и Албания по пътя им към еврочленство. За нас обстановката е доста ясна - и Северна Македония, и Албания заслужават да вървят напред и чакаме с неспокойствие договарянията да стартират допустимо най-бързо ", сподели още представителят на Европейска комисия.

Повод за този коментар е изразеното от Албания предпочитание да тръгне сама по пътя си за участие в Европейски Съюз. Кандидатурите на Скопие и Тирана обаче вървят в комплект.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР