Северна Корея заяви, че постигнатото неотдавна споразумение между САЩ и

...
Северна Корея заяви, че постигнатото неотдавна споразумение между САЩ и
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея разгневиха Пхенян: Регионът е на ръба на ядрена война

Северна Корея съобщи, че постигнатото наскоро съглашение сред Съединени американски щати и Южна Корея за усилване на разполагането на американски стратегически сили в района води до ескалация на напрежението, заради което районът е " на ръба на нуклеарната война ", заяви Ройтерс.

Миналата седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и президентът на Южна Корея Юн Сук-йол организираха среща на високо ниво, по време на която Байдън даде обещание да даде на Сеул повече информация за нуклеарното си обмисляне при възможен спор със Северна Корея, на фона на повишаване на терзанията по отношение на оръжейните стратегии на Пхенян и американския нуклеарен чадър.

Двамата водачи се споразумяха да засилят защитата на Южна Корея и постоянно да разполагат американски стратегически сили.

Като част от напъните, за първи път от 80-те години на предишния век насам подводница с нуклеарни балистични ракети на Военноморски сили на Съединени американски щати ще посети Южна Корея.

КЦТА съобщи, че съглашението планува готовността на съдружниците да подхващат " най-враждебните и нападателни дейности " против Северна Корея.

Според организацията разполагането на американски стратегически сили дестабилизира обстановката на Корейския полуостров и цели да построи " нападателни и затворени военни блокове " в района.

" Целта е да се избегне отговорността за най-тежките нуклеарни закононарушения, които е направила, като систематично унищожава и нарушава системата за неразпространение на нуклеарните оръжия, и по-специално като тласка обстановката на Корейския полуостров към ръба на нуклеарна война ", прибавя корейската организация.

" Това е хегемонистичната злокобна цел, преследвана от Съединени американски щати, да трансфорат цяла Южна Корея в най-големия си аванпост за нуклеарна война в Далечния изток и дейно да я употребяват за реализиране на тактиката си за владичество в света. "

Пхенян реагира яростно на срещата на върха сред Юн и Байдън, като съобщи, че тя е затвърдила желанията му да усъвършенства своите военни сили за " нуклеарно въздържане ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР