Северна Корея заяви, че никога няма да се откаже от

...
Северна Корея заяви, че никога няма да се откаже от
Коментари Харесай

Северна Корея: Няма да се откажем от ядреното оръжие, ако САЩ продължават с изнудването

Северна Корея съобщи, че в никакъв случай няма да се откаже от нуклеарното си оръжие, до момента в който Съединени американски щати и съдружниците им не престават с изнудването и военните учения наоколо до севернокорейските граници, съобщи Асошиейтед прес.

Севернокорейска осведомителна организация КЦТА съобщи за следващ път отстояваната от страната позиция във връзка прегледа на най-големите севернокорейски нуклеарни и ракетни тествания за тази година.

Северна Корея извърши най-мощния си до момента нуклеарен опит през септември и изстреля три разнообразни междуконтинентални балистични ракети в морето през юли и ноември, засилвайки опасенията, че е по-близо от всеки път до сдобиване с нуклеарен боеприпас, кадърен да доближи Съединени американски щати.

В днешното си известие КЦТА означи, че Пхенян е подхванал стъпки за "подсилване на потенциала си за самозащита и превантивни офанзиви с нуклеарна мощност " пред непрекъснатите "ядрени закани, изнудване и военни учения на Съединени американски щати и техните "васали ".

Севернокорейската осведомителна организация акцентира, че Северна Корея "като непобедима мощ не може да бъде нито отслабена, нито заличена ", написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР