Северна Корея заплаши да нанесе ядрен удар "в сърцето на

...
Северна Корея заплаши да нанесе ядрен удар "в сърцето на
Коментари Харесай

Северна Корея: Ще ударим САЩ в сърцето с могъщия си ядрен чук, ако се опитат да сменят режима ни

Северна Корея заплаши да нанесе нуклеарен удар "в сърцето на Съединени американски щати ", в случай че Вашингтон се опита да смени режима й. Това заяви организация Йонхап, като цитира севернокорейската организация КЦТА, съобщи ДПА.

"Ако Съединени американски щати дръзнат да проявят и минимален симптом, че се пробват да смъкват висшото ни управление, ще нанесем безмилостен удар в сърцето на Съединени американски щати с могъщия си нуклеарен чук ", съобщи представител на външното министерство в Пхенян.

Смята се, че тази опасност е реакция на изявление на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпейо, който загатнал за промяна на режима на конгрес предходната седмица.

Според очевидци Помпейо споделил, че най-важното нещо, което могат да подхващат Съединени американски щати, е да "направят разграничаване сред нуклеарен потенциал и човек с желание да употребява нуклеарно оръжие и да ги разделят ".

Изказването на Помпейо "премина границата и в този момент стана ясно, че крайната цел на държавното управление на Тръмп е промяна на режима ", сподели представителят на севернокорейското външно министерство.

"Ако висшото достолепие на КНДР е застрашено, би трябвало превантивно да се унищожат страните и хората, които са забъркани директно или индиректно в това посредством активизиране на всевъзможни средства за удар, в това число нуклеарен ", добави представителят.

От началото на предходната година Северна Корея тества две нуклеарни бомби и разнообразни ракети. На 4 юли тя тества междуконтинентална балистична ракета. Според анализатори това я я е доближило в допълнение към способността да изстреля ракета, която може да удари Съединени американски щати, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР