Северна Корея заплаши, че ще унищожи американските шпионски спътници, ако

...
Северна Корея заплаши, че ще унищожи американските шпионски спътници, ако
Коментари Харесай

Северна Корея заплаши да унищожи шпионските сателити на САЩ

Северна Корея заплаши, че ще " унищожи " американските шпионски спътници, в случай че Вашингтон се опита да " нападна " нейния галактически актив, откакто Пхенян изстреля първото си военно око в небето предходната седмица.


Говорител на Министерството на защитата на Северна Корея съобщи, че тя ще смята сходен ход за " оповестяване на война ", съгласно изказване, публикувано от държавната Корейска централна осведомителна организация.

Изявлението пристигна след забележката на американски чиновник, че Вашингтон " може да лиши съперника от галактически и контракосмически благоприятни условия... като употребява разнообразни обратими и необратими средства ", визирайки сполучливото изстрелване на шпионски спътник на Севера в края на ноември.

Американската войска може да подкопае " успеваемостта и смъртоносността на противниковите сили във всички области ", съобщи тази седмица пред Радио Свободна Азия Шерил Клинкъл, представител на Космическото командване на Съединени американски щати.

Поредните кръгове от резолюции на Организация на обединените нации не разрешават на Северна Корея да прави проби с потребление на балистични технологии, а съгласно анализатори съществува доста софтуерно припокриване сред опциите за изстрелване в космоса и създаването на балистични ракети.

Експерти настояват, че извеждането на работещ разследващ сателит в орбита би подобрило опциите на Северна Корея за събиране на разследваща информация, изключително над Южна Корея, и би осигурило значими данни при възможен боен спор.

След изстрелването предходната седмица Северът твърди, че спътникът му към този момент е дал изображения на съществени военни обекти на Съединени американски щати и Южна Корея.

Тя към момента не е разкрила нито едно от сателитните изображения, с които твърди, че разполага.

Изстрелването на " Малигьон-1 " от Севера беше третият опит на Пхенян да изведе подобен сателит в орбита след два предходни неуспеха. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР