Северна Корея вероятно е екзекутирала шефа на ядрената си програма,

...
Северна Корея вероятно е екзекутирала шефа на ядрената си програма,
Коментари Харесай

Ким Чен-ун екзекутирал шеф на ядрената си програма


Северна Корея евентуално е екзекутирала шефа на нуклеарната си стратегия, отговарящ за оборудванията за нуклеарни тествания, като това е втората екзекуция на почитан партиен член в границите на една седмица, оповестява " Телеграф ", представен от news.bg.

Парк Ин-йонг е началник на " Бюро 131 " на Северна Корея, поделение на Централния комитет на ръководещата партия, натоварено с надзора на военни уреди като подземния нуклеарен тестов център Пунгие-ри и станцията за изтрелване на спътници " Сохае ".

Японското издание " Асахи Шимбун ", базирайки се на дезертьор от КНДР, оповестява, че евентуално е екзекутиран поради забавяния на шестия и най-мощен нуклеарен тест на 3 септември. Смята се, че бил в началото плануван за пролетта, само че е отсрочен заради закъснения в построяването на тунела.

" Изглежда, че той е отговорен, защото продължителното създаване на нуклеарното оборудване е изтласкало тестванията към септември, а в началото са били планувани за пролетта ", е обяснил беглецът от КНДР.

Друга допустима причина за изтезанието, би могла да бъде и пропадането на тунел през октомври, който евентуално е предизвикал гибелта на към 200 души, като Пхенян отхвърля информацията.

Южнокорейското издание, " Чосун Илбо " оповестява, че пробата с атомна бомба, който провокира земетресение с магнитуд 6,3 е предизвикал и опустошения на няколко здания, в това число учебно заведение с повече от 100 деца в него, само че и това не е доказано. 

Геолозите от този момент предизвестяват, че подземното оборудване е толкоз несигурно, че по-нататъшни проби биха предизвикали огромни опустошения и радиоактивни течове.

Ако бъде доказано, то изтезанието на Парк Ин-йонг е идната след изгубването на военачалник Хуанг Пионг-со, който евентуално също е погубен от режима.

Хуанг Пионг-со, който е част от елита на Пхенян, не забелязван от 13 октомври и съгласно отчетите на южнокорейския разузнаване е задържан и изхвърлен от партията дружно с Ким Уон-хонг, за подкупи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР