Северна Корея се похвали с нова междуконтинентална ракета. Министерството на

...
Северна Корея се похвали с нова междуконтинентална ракета. Министерството на
Коментари Харесай

Северна Корея се похвали с уникална ракета, която може би е... фалшива

Северна Корея се похвали с нова междуконтинентална ракета. Министерството на защитата на Южна Корея заяви, че новото оръжие е показано на 10 октомври по време на военния театър в чест на 75-годишнината от основаването на Работническата партия, която е на власт от края на Втората международна война, съобщи AsiaNews.it.

От разбора на изображенията, оповестени от Пхенян, излиза наяве, че новото оръжие е по-голямо от междуконтиненталните балистични ракети, тествани досега от режима на Ким Чен Ун. Според военните в Сеул тя може да носи голям брой бойни глави с по-висок избухлив заряд, в сравнение с в предишното: забележителна стъпка напред за качествата на Северна Корея, реализирана също така по време на сериозна икономическа рецесия.

Сеул обаче уточни също, че новото супероръжие на севернокорейците към момента би трябвало да бъде изцяло оценено: това може да бъде и подправен модел. Ким Чен Ун приключи военните проекти против Южна Корея предишния юни. Преди това севернокорейският водач заплаши да изпрати войски в демилитаризираната зона сред двете страни. Той реагира на стартирането на оскърбителен листовки в Северна Корея от избягали на юг севернокорейски дисиденти.

Двете Кореи на процедура още са във война; Пхенян и Сеул по този начин и не подписват кротичък контракт в края на войната през 1953. Те не подписват кротичък контракт, а единствено помирение. След двете срещи на Ким Чен Ун (през 2018 и 2019 г.) с американския президент Доналд Тръмп, Северна Корея не е провеждала нуклеарни опити и ограничи ракетни тествания. Анализаторите означават, че парадът от 10 октомври може да бъде употребен от Пхенян за обновяване на договарянията със Съединени американски щати по нуклеарната стратегия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР