Измина уикенд от нападения и насилие в Ирак: от столицата

...
Измина уикенд от нападения и насилие в Ирак: от столицата
Коментари Харесай

Кървав уикенд в Багдад

Измина уикенд от набези и принуждение в Ирак: от столицата до южния град Басра, един от най-важните петролни центрове в страната. Тази заран медицински и полицейски източници оповестиха за 11 починали и минимум осем ранени, в това число бойци, в нападението, подхванато от група въоръжени мъже - към момента неидентифицирани - против армейски пост в западните покрайнини на Багдад, съобщи AsiaNews.it.

Атаката е била осъществена късно през вчерашния ден вечерта. Групи нападатели на борда на четири транспортни средства се насочиха към военна база с гранати и автоматизирани оръжия. Според някои непотвърдени източници зад офанзивата там стоят джихадистки милиции, свързани с „ Ислямска държава”. Групировката към момента участва и работи на територията, макар оповестяването на победа преди три години от иракското държавно управление. Всъщност локалните специалисти декларират, че няколко секрети кафези на халифата към момента се намират в региона и са подготвени за удари.

Част от тях са ситуирани тъкмо в региона на запад от столицата, където е регионът, който е бил мястото на вчерашното нахлуване. Атаката, споделя източник на AFP, е почнала " с гранати, изстреляни против наблюдателна кула " от " някои детайли, свързани с Ислямска страна ". Лекарите потвърдиха цифрата, добавяйки, че минимум осем ранени са приети в болница в Багдад. Насилието засегна и южната част на страната, където в Басра - значим стопански и петролен център - на 6 ноември бе убит млад стачкуващ. Жертвата се споделя Омар Фадел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР