Северна Корея разкритикува решението на САЩ да изпратят 8 млрд.

...
Северна Корея разкритикува решението на САЩ да изпратят 8 млрд.
Коментари Харесай

Пхенян с нападна САЩ заради военната помощ за Украйна: Невероятна грешка

Северна Корея разкритикува решението на Съединени американски щати да изпратят 8 милиарда $ военна помощ на Украйна.

Пхенян разгласи решението на Вашингтон за „ невероятна неточност “, допълвайки, че по този начин рискува да провокира нуклеарен спор с Русия, заяви „ Киив Индипендънт “.

Ким Йо Чен - авторитетната сестра на севернокорейския автократ Ким Чен Ун, упрекна Съединени американски щати, че ускоряват войната в Украйна и тласкат Европа към ръба на нуклеарна война.
Самата Северна Корея обаче подклажда войната, като дава оръжейни доставки на Русия.

„ Съединените щати и Западът не би трябвало да отхвърлят или подценяват сериозното предизвестие на Русия. Наистина ли са подготвени да посрещнат последствията от безразсъдната игра с огъня против Русия, нуклеарна суперсила? “ -каза Ким в изказване за държавната осведомителна организация KCNA.

Руският президент Владимир Путин неведнъж е заплашвал, че Москва може да употребява нуклеарни оръжия, в случай че бъде нападната, и преглежда всяко нахлуване против Русия, подкрепено от нуклеарна страна, като групов удар.

Сестрата на севернокорейския водач осъди решението на Съединени американски щати да дават спомагателна военна помощ на Украйна, като го назова „ рискова и безотговорна случка “, определяйки този ход като „ невероятна неточност и глупава постъпка “. Ким постоянно прави изказвания по отношение на политическите позиции и сигурността на Северна Корея, за които се счита, че отразяват възгледите на висшия водач на страната. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР