Северна Корея разкритикува решението на американския президент Доналд Тръмп да

...
Северна Корея разкритикува решението на американския президент Доналд Тръмп да
Коментари Харесай

Северна Корея разкритикува решението на Тръмп за Ерусалим



Северна Корея разкритикува решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел, съобщи Агенция Франс Прес.

В изказване, публикувано от публична севернокорейска медия, представител на външното министерство в Пхенян назова Тръмп „ изглупял дъртак “. На фона на напрежението към ракетната и нуклеарна стратегия на Пхенян президентът на Съединени американски щати и севернокорейският водач Ким Чен Ун през последните месеци размениха закани за война и персонални обиди. Сега изолираната страна се причисли към съвсем единомислещите рецензии на интернационалната общественост по отношение на решението на Тръмп, като го дефинира като „ неразумно и злонамерено “.

„ С оглед на обстоятелството, че този психологично неустойчив изглупял дъртак намерено прикани за тотално заличаване на суверенна страна в Организация на обединените нации, това негово деяние не е изненада “, сподели представител на министерството на външните работи, представен от държавната организация КЦТА.

„ Този негов ход ясно демонстрира на целия свят, кой е същинският разрушител на международния мир и сигурност и ненавиждан шарлатанин в интернационалната общественост “, добави представителят.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР