Северна Корея продължава с ядрените си дейности и това поражда

...
Северна Корея продължава с ядрените си дейности и това поражда
Коментари Харесай

Северна Корея продължава с ядрените си дейности

Северна Корея продължава с нуклеарните си действия и това поражда съществено безпокойствие. Този извод се съдържа в годишния отчет за Северна Корея на Международната организация за атомна сила, публикуван през днешния ден, съобщи AFP.

" Това, че Северна Корея продължава работа по нуклеарната си стратегия, съставлява крещящо нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и буди надълбоко страдание ", се споделя в отчета. През интервала след последния ѝ отчет от август 2019 година МААЕ е следила " признаци, съвместими с производството на обогатен уран " на нуклеарния обект Йонбьон, съобщи Българска телеграфна агенция.

Базираната във Виена организация на Организация на обединените нации напомня, че не е имала достъп до този обект и до други обекти в Северна Корея и че анализът ѝ се основава на информации, с които разполага, като да вземем за пример сателитни фрагменти и информации в общественото пространство. Вчера Съединени американски щати пък насочиха публично предизвестие против балистичните действия на Северна Корея, които " не престават и са забележителна опасност за районната и международната непоклатимост ". Това предизвестие бе отправено взаимно от Държавния департамент и министерствата на търговията и на финансите на Съединени американски щати.

В взаимния документ трите ведомства разказват в елементи напъните на комунистическата страна да се достави с материали, които могат да бъдат употребявани за производството на балистични ракети. Американският уебсайт " 38 норт " оповестява, че въоръжените сили на Северна Корея са почнали подготовката за военния церемониал в чест на 75-ата годишнина от основаването на Корейската трудова партия, съобщи ТАСС. Репетиция за парада е документирана от спътници на 31 август на летище " Мирим " в Пхенян. В подготовката са взели участие военнослужещи и бойна техника. Очаква се, че огромният церемониал ще бъде на 10 октомври.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР