Северна Корея призна независимостта на Донецката народна република. Това обяви

...
Северна Корея призна независимостта на Донецката народна република. Това обяви
Коментари Харесай

Северна Корея също призна независимостта на ДНР

Северна Корея призна независимостта на Донецката национална република. Това разгласи водачът на ДНР Денис Пушилин, представен от ТАСС.

Корейската народнодемократична република през днешния ден призна Донецката национална република, написа той в " Телеграм " и добави, че интернационалният статут на ДНР и нейната държавност не престават да се укрепват.

Това е още една дипломатическа победа за нас , акцентира Пушилин.

Той благодари на Северна Корея за " огромната поддръжка за народа на Донбас ".

" Това политическо решение ще обезпечи и основата за бъдещото развиване на икономическите връзки. Двустранното партньорство ще даде опция на нашите компании да разширят търговията си. Очаквам интензивно и ползотворно съдействие ", показва Пушилин.
 Сирия признава сепаратистките Донецка и Луганска републики
Сирия признава сепаратистките Донецка и Луганска републики

Песков съобщи, че Русия ще приветства признаването

Вчера министърът на външните работи на ДНР Наталия Никонорова заяви, че се водят договаряния със Северна Корея за признаването на ДНР.

На 21 февруари съветският президент на Донецката и Луганската национална република. С техните ръководители бяха подписани контракти за другарство, съдействие и взаимопомощ. Русия откри дипломатически връзки както с ДНР, по този начин и с ЛНР ден по-късно.

Южна Осетия призна ДНР и ЛНР за самостоятелни страни през 2014 година, като откри дипломатически връзки с Донецк през май 2017 година и с Луганск през май 2019 година Президентът на Абхазия Аслан Бжания подписа укази за признание на независимостта на двете републики на 25 февруари тази година.

На 29 юни на двете сепаратистки републики. В отговор Украйна разгласи
 Путин призна Донбаските републики Обновена
Путин призна Донбаските републики

В послание към нацията, излъчено директно в ефир
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР