Северна Корея предупреди днес Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски

...
Северна Корея предупреди днес Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски
Коментари Харесай

Пхенян настоява Доналд Тръмп да се въздържа от "безотговорни забележки"

Северна Корея предизвести през днешния ден Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила да се въздържа от всевъзможни "безотговорни забележки ", съобщи Франс прес, припомняйки, че американският президент стартира маратонска обиколка в Азия, която живее под знака на севернокорейската нуклеарна опасност.

Органът на ръководещата и единствена в КНДР Корейска трудова партия "Нодон синмун " изясни, че някои американци упорстват за импийчмънт на Тръмп, тъй като острите му изказвания може да провокират "ядрена злополука на американския континент ".

Американският президент съгласно вестника е "духовно неустойчив ".

Тръмп съобщи в Токио, без да посочи за коя страна приказва, че "никой деспот " не трябва "да подценява решимостта на Америка ".
Стопанинът на Белия дом се включи в замяна на все по-силни войнствени закани и персонални обиди със севернокорейския началник Ким Чен-ун. Пред Общото заседание на Организация на обединените нации той заплаши даже "да унищожи изцяло " режима.

"Нодон синмун " загатва сенатора републиканец Боб Коркър и други видни персони от Съединени американски щати, които упреквали Тръмп, че ускорява без причина напрежението в връзките с Пхенян. Президентът обаче още не се е вразумил и "тежко предизвика Северна Корея с глупавите си забележки ", продължава вестникът в уводна публикация, представена от формалната организация КЦТА.

"Ако Съединени американски щати изтълкуват неправилно желязната воля на Северна Корея, тя ще бъде принудена да стовари върху тях уверено и безпощадно наказване, като активизира всичките си сили ", твърди той.

Стотици южнокорейци излязоха през днешния ден на проява в Сеул с претенции за мир и митинг против плануваната за вторник и сряда аудиенция на Доналд Тръмп в страната, където гостът ще беседва с президента Мун Дже-ин и ще прегледа американска военна база. В центъра на вниманието ще бъде посланието, което Тръмп се кани да изпрати на КНДР и нейния водач Ким Чен-ун.

През септември Пхенян извърши шестия си нуклеарен опит, най-мощния до момента, което ускори напрежението на полуострова. Северът изстреля също ракети, способни съгласно него да доближат американския континент.

Южна Корея е основен съдружник на Съединени американски щати, които са разположили там 28 500 военнослужещи. Южнокорейската съпротива обаче счита Тръмп за войнолюбец.

"Ние сме срещу войната! Трябват договаряния за мир! ", скандираха стачкуващите в центъра на Сеул. Мнозина от тях упрекваха Тръмп, че усилва риска от спор също като Ким Чен-ун.

"Тръмп и Ким (...) употребяват днешната военна рецесия, с цел да обслужат личните си политически ползи, до момента в който ние - южнокорейците, треперим от боязън ", съобщи демонстрантка, представена от Агенция Франс Прес. "Тревожат ни последствията от враждебната реторика на Тръмп, който като че ли зове към война ", добави тя.

Близо 10 милиона души живеят в Сеул, ситуиран едвам на 50 км от границата с КНДР, в обсега на севернокорейската артилерия, припомня Агенция Франс Прес.

Според уредниците в митинга са взели участие близо 2000 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР