Северна Корея предупреди, че никога няма едностранно да се денуклеаризира,

...
Северна Корея предупреди, че никога няма едностранно да се денуклеаризира,
Коментари Харесай

Северна Корея: САЩ първи да премахнат своята ядрена заплаха

Северна Корея предизвести, че в никакъв случай няма едностранно да се денуклеаризира, до момента в който Съединени американски щати не отстранен първи своята нуклеарна опасност, осведомят международни организации.

Съобщението е публикувано от държавната медия Корейска централна новинарска организация на фона на зациклилите нуклеарни договаряния сред КНДР и Съединени американски щати. Също води до подозрения дали въобще водачът на КНДР Ким Чен-ун непринудено ще се откаже от нуклеарния си боеприпас, в случай че не получи уверения от Съединени американски щати. Пхенян може да изиска от Съединени американски щати да изтегли или доста да понижи контингента си от 28 500 американски бойци в Южна Корея.

В известието на организацията се споделя, че Северна Корея се ангажира за нуклеарно разоръжаване, само че упреква Вашингтон, че подвежда и води договарянията към невъзможност.

" Сега Съединени американски щати би трябвало да признаят точното значение на нуклеарното разоръжаване на Корейския полуостров, изключително би трябвало да се изследва географски ", се споделя в известието.

" Когато приказваме за Корейския полуостров, това включва територията на нашата република и също цялата територия на Южна Корея, където Съединени американски щати са разположили нападателни сили, в това число и нуклеарни оръжия ", акцентира организацията.

" Когато приказваме за цялостно нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров, значи унищожаване на всички източници на нуклеарна опасност, освен от Южна Корея и Северна Корея, само че също и от прилежащите на Корейския полуостров региони ", приканва медията.

Съединени американски щати изтеглиха тактическите си нуклеарни оръжия от Южна Корея още през 90-те на XX век. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР