Северна Корея показа по време на военен парад в чест

...
Северна Корея показа по време на военен парад в чест
Коментари Харесай

Северна Корея представи „най-мощното оръжие в света“ – ядрената безпилотна подводница „Haeil“

Северна Корея сподели по време на боен церемониал в чест на края на Корейската война новото си " най-мощно оръжие в света " - нуклеарна безпилотна подводница, наречена " Haeil "

Емил Василев преди 5 секунди 1 Сподели

Най-четени

АвтомобилиИван Давидов - 22:53 | 23.07.2023

Най-готините коли, показани през 2023-а (до момента)

КосмосЕмил Василев - 15:00 | 27.07.2023

Космическият телескоп „ Джеймс Уеб “ снима зашеметяващо в детайли изображение на интензивно формиращи се звезди

АвтомобилиИван Давидов - 8:49 | 29.07.2023

Няма друга компания като Honda. Няма различен модел като NSX

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Корейската народнодемократична република (КНДР) показа ново оръжие с форма на торпедо, което публични представители на КНДР дефинират като „ най-мощното оръжие в света “. Предполага се, че това е нуклеарна безпилотна подводница, която публично се назовава „ Haeil “. Според известията, новото оръжие е сходно на съветското „ Посейдон “ и може да провокира „ радиоактивно цунами “ при експлозия.

Ядрено задвижвано и въоръжено

Представено на боен церемониал в Пхенян на 27 юли, новото оръжие е толкоз огромно, че би трябвало да бъде превозено със особено модифицирани камиони с плосък ръб. Парадът мина през площада на Ким Ир Сен в Пхенян, с цел да означи 70-годишнината от края на Корейската война.

За „ Haeil “ има малко доказани детайлности, само че се допуска, че зарежда от нуклеарен реактор. Той може да се движи и самостоятелно с допустима отдалечена управляемост, актуализиране на командите или функционалности за преустановяване на задачата. Той може да пътува на извънредно дълги дистанции в цялостна секретност под океанските талази.

Според севернокорейските държавни медии, „ Haeil “ към този момент е бил тествана като „ безпилотно оръжие “ за подводна нуклеарна офанзива. По време на теста, за който се твърди, че е извършен сред 4 и 7 април 2023 година, подводницата е минала 1000 километра за 71 часа и 6 минути. В края на теста „ Haeil “ е поразила и симулирана цел.

„ Тестът съвършено потвърди надеждността на подводната стратегическа оръжейна система и нейната дарба за съдбовна офанзива. “

съобщи Корейската централна осведомителна организация (KCNA)

Представянето на подводницата провокира доста спекулации измежду военните анализатори, като множеството от тях незабавно го съпоставиха с неотдавна показаното съветско нуклеарно торпедо „ Посейдон “. Подобно на съветското оръжие, „ Haeil “ евентуално се задвижва благодарение на помпено-реактивен мотор в задната си част.

Твърденията за нуклеарната мощ на севернокорейската подводница обаче се оспорват, защото множеството хора считат (предвид нуклеарните благоприятни условия на Северна Корея), че „ Haeil “ евентуално се зарежда с акумулатори. Ако това е правилно, обсегът на оръжието ще бъде фрапантно стеснен, което доста ще понижи опасността за прилежащи страни като Южна Корея и Япония.

Знае се малко

Размерите на оръжието и неналичието на подобаващи подводници-майки във флота на КНДР също допускат, че оръжието би трябвало да бъде изстреляно от пристан или пристанище. Възможно е то да бъде изстреляно и от особено модифициран транспортен съд. Каквато и да е ролята и опциите на „ Haeil “, Северна Корея явно интензивно развива и уголемява стратегическите си системи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР